Imatge d'un carregador de mòbils a l'interior d'un metro de la línia 2 de Barcelona (ACN)
Imatge d'un carregador de mòbils a l'interior d'un metro de la línia 2 de Barcelona (ACN)
Barcelona

Carregadors per a mòbils als vagons del metro

Es tracta d'una prova pilot, pionera a Barcelona, que va començar al desembre amb carregadors en quatre estacions

RedaccióActualitzat

Dos combois de la línia 2 del Metro de Barcelona han incorporat carregadors de dispositius mòbils d'alta potència a la segona part d'una prova pilot, ha informat la presidenta del Transport Metropolità de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal.

"La incorporació de carregadors de dispositius mòbils en el transport urbà és coherent amb el paper de Barcelona com a 'ciutat digital' en què el 90% dels passatgers declaren tenir un 'smartphone."

Segons Vidal, la segona part de la iniciativa pretén estendre a l'interior dels trens aquest servei de càrrega

"Per amortitzar el trajecte dels passatgers i oferir-los més comoditat."

A la primera part de la prova, els carregadors es van instal·lar només a les andanes. Segons TMB, els carregadors, disponibles en quatre estacions de la línia 2 (Sagrada Família, Passeig de Gràcia, Paral·lel i Universitat), són capaços de carregar un 75% més ràpid que els endolls convencionals en els mòbils d'Android que incorporin nous processadors.

 

♦ T-Mobilitat: pagar el metro amb el mòbil i en funció dels viatges que es facin

 

Els carregadors, equipats amb quatre connectors -2 d'Android i 2 d'iPhone - i senyalitzats amb un adhesiu verd, estan col·locats en el primer i últim vagó del tren a una altura accessible per a les persones amb mobilitat reduïda.

El conseller delegat i fundador de Yupcharge, Branco Calleja, ha assegurat que l'objectiu d'aquest projecte és "crear un nexe de connexió en les ciutats i facilitar un ús més segur de les tecnologies" i, per això, s'han instal·lat també en restaurants i hospitals de la ciutat.

Calleja també ha declarat que Barcelona és la ciutat pionera en la instal·lació d'aquest servei i s'està estudiant establir la mateixa prestació a Madrid.

La presidenta del TMB ha declarat que, de moment, hi ha una valoració positiva de la prova pilot i valoren l'ampliació d'aquest servei a altres espais o línies de metro, ja que, de moment, només l'L2 disposa d'aquesta innovació tecnològica.

 

♦ Dos avis ballen hip-hop al metro de Barcelona i el seu vídeo es fa viral

Anar al contingut