Càrrecs electes i votants de JxCat defensen en un manifest convertir-se en partit polític

El manifest té 161 adherits inicials i aniria en la línia de la proposta que fan els presos polítics avalada per Carles Puigdemont
Càrrecs electes i votants de JxCat defensen en un manifest convertir-se en partit polític

Càrrecs electes i votants de JxCat defensen en un manifest convertir-se en partit polític

El manifest té 161 adherits inicials i aniria en la línia de la proposta que fan els presos polítics avalada per Carles Puigdemont
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Càrrecs electes i votants de JxCat han llançat aquest dissabte un manifest que urgeix a impulsar "sense més demora l'ordenació" de l'espai polític de la formació, en un text que han difós a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #Junts.

El document diu que ara és el moment:

"Ha arribat l'hora de la concreció. Per això instem els nostres referents a donar aquest pas i a fer-ho incorporant la pluralitat de tradicions i cultures polítiques que hi ha darrere els centenars de milers de persones que han dipositat la seva confiança en aquest projecte"

El manifest té 161 adherits inicials, entre els quals hi ha alcaldes, regidors, alts càrrecs de la Generalitat, diputats del Parlament i del Congrés, senadors i professionals.

Enfront de la "prudència que ha guiat fins a data d'avui els esforços per l'ordenació d'aquest espai polític per garantir el seu èxit", demanen sumar esforços en una força política al servei de la ciutadania i que el seu objectiu sigui la independència de Catalunya.

Els signants aspiren que les institucions catalanes estiguin governades per "homes i dones compromesos en l'assoliment de la independència de Catalunya i, de manera particular, que el Parlament i el govern de Catalunya segueixin sent un actiu, al costat de la societat, per culminar el procés que l'1 d'octubre es va expressar tan dignament a les urnes".

"Sabem que només serà possible si el projecte que avui representa JxCat obté la confiança majoritària a les urnes, fet pel qual demanen prèviament ordenar l'espai a través d'una nova organització política"

El text continua dient que aquesta organització ha de ser "una força política de suma i no d'exclusions, arrelada amb el batec i la manera de ser i de fer d'aquest país, que s'ha guanyat el dret a ser lliure".

I aposten perquè sigui, a més, "una força política útil per aflorar i donar sortida a les grans potencialitats que Catalunya té", per ser més eficaces i relligar millor l'actual presència de JxCat en les institucions.

El manifest conclou dient:

"Tenim el convenciment que la nostra veu avui representa el pensament i desig de la majoria de persones que s'han sentit representades en un moment o un altre des del 2017 pel lideratge del president Puigdemont"

 

 

 

Adherits a #Junts

Entre els adherits inicialment figuren el vicepresident del Parlament, Josep Costa; el secretari de la mesa Eusebi Campdepadrós; el portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol; l'alcaldessa de Girona i diputada, Marta Madrenas, i la líder de JxCat a Barcelona i diputada, Elsa Artadi.

També l'han signat els senadors de JxCat Assumpció Castellví, Jami Matamala i Josep Maria Cervera, també president de l'AMI i alcalde del Port de la Selva, a més del diputat de JxCat al Congrés Jaume Alonso-Cuevillas.

De l'àmbit local, s'hi han adherit els alcaldes de Castellví de Rosanes, Vic, Ger, la Pobla de Massaluca, Gandesa, Valls, Borrassà, Olot i Riudoms.

I en qualitat d'afins a la formació l'han signat el director de teatre Joan Lluís Bozzo i la cuinera Ada Parellada, entre d'altres.

El manifest és lliure i obert: "Per adherir-s'hi, es pot fer a les xarxes socials amb l'etiqueta #Junts", com ho han fet la portaveu del govern, Meritxell Budó, i els també consellers Miquel Buch, Jordi Puigneró i Damià Calvet.

ARXIVAT A:
PDeCAT JxCat Carles Puigdemont Procés català

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut