Vallvidrera

Carpí daurat, el peix exòtic que ha arrasat la vida del pantà de Vallvidrera

RedaccióActualitzat

En diuen carpins daurats i són naturals de la Xina. És un peix típicament d'aquari i, de fet, és fruit de la selecció artificial. A Catalunya està considerada com a espècie invasora.

Tot i aquestes dades, algú en va abocar més de 4.000 al pantà de Vallvidrera, al Parc Natural de Collserola. Amb aquest gest - il·legal - va destrossar anys de feina per recuperar la biodiversitat. Al pantà s'hi havien fet molts esforços a favor de la vegetació autòctona i els amfibis. Ara, els carpins daurats deixen sense espai la resta d'espècies.

 

 

Els carpins daurats acaben amb tot l'aliment, devoren ous d'espècies autòctones i remouen tant el fons que no hi creixen plantes pròpies. Abans de l'aparició dels peixos exòtics, l'aigua era transparent i hi vivien espècies d'amfibis protegits com la reineta.

Un equip de biòlegs treballa per treure els peixos invasors. Durant 3 dies, han intentat capturar el màxim de carpins daurats. Calculen que n'hi ha més de 4.000.

Els capturen vius amb una descàrrega elèctrica que els deixa estabornits. Amb aquests peixos alimentaran ocells protegits d'un centre de recuperació de fauna. Saben que no els poden treure tots i que revertir el dany és molt difícil.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut