Carolina Punset en una imatge d'arxiu

L'eurodiputada Carolina Punset deixa Ciutadans: "Han passat a ser els més espanyolistes"

Denuncia que al partit de Rivera "t'espien com fan els agents del KGB"

Actualitzat

L'eurodiputada Carolina Punset deixa Ciutadans. Ho ha avançat eldiario.es, que publica una carta de Punset molt dura contra la direcció del partit.

Punset participarà aquesta nit, amb el seu marit, Alexis Marí, al programa "Preguntes freqüents" de TV3. Alexis Marí, exportaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, va abandonar el partit el juny del 2017.

 


Carolina Punset critica la "deriva masclista i ultraliberal" del partit d'Albert Rivera i la seva posició extremista respecte a Catalunya. Suggereix que la posició del partit s'ha radicalitzat "per interès electoralista":

"Hem passat de mantenir postures tèbies contra el nacionalisme per intentar guanyar el vot del catalanisme moderat a ser 'els més espanyolistes' de tots."

"Hi haurà qui per interès electoralista prefereixi que la situació sigui cada cop més polaritzada i enquistada, però això mai serà bo ni per a Catalunya ni per a Espanya."

També diu que l'ingrés a la presó de representants polítics "mai pot ser una bona notícia". I suggereix que si a Ciutadans no segueixes els preceptes d'Albert Rivera, "t'espien com fan els agents del KGB":

"No es pot admetre que tot el que no sigui l'aplicació del 155 del senyor Rivera sigui assenyalat amb el dit. Et renyen per parlar amb Puigdemont, amb persones d'ERC, amb qualsevol que no estigui al bloc del 155. Penós. Així de clar i concís... penós. T'espien com fan els agents del KGB."

Ciutadans volia expulsar-la per haver visitat Puigdemont

L'europarlamentària va visitar el president Carles Puigdemont el 9 d'octubre a Waterloo. Aquest mateix dissabte, la comissió de règim disciplinari de Ciutadans li hauria obert un expedient d'expulsió del partit per aquesta reunió amb Puigdemont. Segons el partit, Punset "s'hi va traslladar en un cotxe oficial del Parlament Europeu".

A la seva carta, l'eurodiputada afegeix que és partidària d'escoltar els adversaris polítics i no pas insultar o provocar. Punset lamenta que Ciutadans ha escollit deliberadament lluitar únicament pel vot de la gent de dretes o, més ben dit, puntualitza, molt de dretes:

"Passejar banderes va contra l'ADN del que va ser aquell Ciutadans al qual jo em vaig allistar quan gairebé ningú el coneixia."

També confessa sentir vergonya del partit com a feminista. Afirma que Ciutadans qualifica d'ideologia de gènere el que en realitat "és terrorisme masclista" i diu que no entén com pot defensar la "legalització de la prostitució" o els ventres de lloguer.

En aquesta carta, Punset anuncia que els pròxims dies sol·licitarà la baixa de Ciutadans. Segons eldiario.es, Punset no deixarà, però, la seva acta com a eurodiputada i continuarà adscrita al grup dels liberals europeus.

ARXIVAT A:
CsAlbert RiveraCarles PuigdemontProcés català
Anar al contingut