Frankfurt

Carod-Rovira considera que el vídeo de Rajoy recorda "un No-Do franquista"

Josep-Lluís Carod-Rovira, president d'ERC, ha declarat des de Frankfurt que considera "ridícul" el discurs de Mariano Rajoy en què fa una crida a donar "mostres d'orgull" de ser espanyols. Carod ha afegit que el vídeo que el PP ha difós li recorda "un No-Do, franquista" i considera "exagerat" que el líder popular "s'atorgui un format que correspon més a un cap d'estat que no a un dirigent polític". Per la seva banda, Joan Puigcercós, secretari general d'ERC, ha dit que davant de crides com les de Rajoy s'ha de "fer que cada cop més catalans i catalanes tinguin al cap que l'única opció és ser independents".

Actualitzat

Carod-Rovira s'ha mostrat sorprès perquè "no és normal que hi hagi aquesta mena d'obsessió nacionalista amb la bandera i el nom del país", ja que segons el líder d'ERC, només serien "comprensibles" aquestes actituds si Espanya fos una nació sense estat o "tingués problemes de reconeixement internacional".

Encara sobre el vídeo de Rajoy, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit que no s'imagina un líder de l'oposició en qualsevol altre país de la Unió Europea atribuint-se les competències d'un cap d'estat.

Davant la possibilitat que el Dia de la Hispanitat alguns grups d'ultradreta cremin fotografies seves i del lehendakari Ibarretxe, Carod creu que "tenen tot el dret a fer-ho" perquè segons ell, "no hauria d'estar penalitzat". Tot i així, el líder d'ERC ha subratllat que la crema de fotografies no és necessària per defensar cap idea.

Puigcercós també comenta el vídeo

En una visita a Sant Pere Pescador, Joan Puigcercós ha afegit que el PP forma part d'un nacionalisme que nega i exclou els que no pensen com ells. Creu, a més, que "aquesta Espanya no ens hi vol com a catalans, tal com som" i que, per tant, l'única opció que considera és la independència de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut