Barcelona

Carod recorda al PP que van animar marxes prèvies a la sentència del TC sobre els matrimonis homosexuals

Carod-Rovira ha respost aquest dijous a les crítiques rebudes per haver proposat una manifestació abans que hi hagi una sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. En declaracions a "Els matins d'estiu" de TV3, el president en funcions de la Generalitat ha volgut recordar al PP que ells també van animar a participar en manifestacions prèvies a la sentència del TC sobre els matrimonis entre persones del mateix sexe. El republicà ha insistit en la conveniència d'una marxa prèvia a la decisió de l'alt tribunal.

Actualitzat
Josep-Lluís Carod-Rovira ha defensat aquest dimecres, en declaracions a "Els matins d'estiu de TV3", l'oportunitat de fer una manifestació a favor de l'Estatut abans que arribi la sentència del Tribunal Constitucional. L'acte serviria, segons el republicà, per dir que "tots estem d'acord que això que va votar el poble de Catalunya és intocable".

Carod-Rovira s'ha defensat de les crítiques rebudes, tant des de CiU com des del PSOE, el PP i altres fronts. El republicà ha afirmat que manifestar-se és un dret democràtic i legítim, i ha volgut recordar al Partit Popular que ells també haurien animat marxes prèvies a una sentència. "És exactament el que el PP va fer mentres s'esperava la sentència sobre els matrimonis entre persones del mateix sexe" -ha dit el republicà.

Amb tot, Carod ha volgut recalcar que una marxa no seria la panacea, ja que "les manifestacions no modifiquen lleis, les manifestacions poden arribar a modificar les mentalitats". El president de la Generalitat en funcions ha restat importància al Tribunal Constitucional i ha dit que "un cop ha parlat el poble de Catalunya, ningú més ha de parlar".
Anar al contingut