Barcelona

Carod i Puigcercós parlen sense embuts i fan evidents les diferències en els seus blogs

La lluita entre Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós per dirigir Esquerra Republicana de Catalunya ha arribat a internet. Als blogs respectius, el president i el secretari general d'ERC hi desenvolupen les idees que han expressat en públic. En l'article principal, Carod reclama que el debat previ al congrés republicà sigui d'idees i no de càrrecs. Puigcercós escriu, en canvi, que hi ha lideratge al govern, però que en falta de polític al partit. No lideratge organitzatiu, ni territorial, sinó polític, subratlla.

Actualitzat

La cursa per liderar Esquerra en perspectiva del congrés del juny no té descans. Ara s'ha traslladat a la xarxa. El president d'Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha reactivat el seu bloc personal a internet. En l'article principal, Carod reclama que el debat previ al Congrés republicà sigui d'idees i no de càrrecs.

Josep-Lluís Carod-Rovira afirma al blog que mai li han agradat "les decisions en calent, poc reflexionades" i que el congrés que el partit farà al juny "hauria de servir per debatre sobre idees i no sobre persones, sobre model de partit i no sobre cadires". Carod adverteix que "són molts els que esperen que ERC entri en una dinàmica autodestructiva" i per això reivindica un debat "serè i constructiu [...] sense temptacions caïnites, perquè Esquerra no es mereix una guerra".

Afegeix que cal fer una reflexió pels mals resultats, que per ell passa per "obrir un nou cicle polític" i "un canvi de model de partit" on "càpiga tothom. Perquè a ERC hi cap tothom, es digui Puigcercós, Carretero, Bertran, Lopez Bofill o fins i tot Carod", conclou.

Al blog de Joan Puigcercós, el fins ara conseller de Governació constata que "ha acabat un període a Esquerra, el que vàrem iniciar l'any 1996" i creu que ha arribat l'hora de "reforçar el partit" perquè "hi ha la sensació que falta lideratge polític". Puigcercós deixa clar: "No dic que no hi hagi lideratge organitzatiu, que n'hi ha, o que no hi hagi lideratge territorial, que també n'hi ha. Tenim molt bona gent que està fent molt bona feina al territori". 

Puigcercós afegeix que, si els resultats haguessin estat uns altres, "no hauria pres aquesta decisió" perquè estava "còmode" al govern. Després de subratllar l'impuls de la llei de consultes populars i la retribució dels alcaldes de municipis petits, entre d'altres, el secretari general d'ERC reclama un "lideratge inclusiu".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut