Barcelona

Carod acusa Mas de supeditar Catalunya al PSOE, igual que el PSC

El líder d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha acusat el líder de CiU, Artur Mas, de supeditar Catalunya al PSOE, igual que el PSC. Carod ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", després que Mas va advertir a José Luis Rodríguez Zapatero que no compti amb el suport de la federació nacionalista si afavoreix una reedició del tripartit després de les eleccions catalanes.

Actualitzat

Carod veu en les declaracions d'Artur Mas en què el líder de CiU advertia Zapatero que no comptés amb el seu suport si es reeditava el tripartit després de les eleccions de novembre, "una manera molt trista de sucursalitzar Catalunya".

El líder d'ERC també ha criticat Mas pel seu pacte estatutari amb Zapatero, un pacte que, segons Carod, és l'origen de l'actual situació de Pasqual Maragall. De fet, el líder republicà està convençut que aquell pacte va condemnar a mort el tripartit i va ser la sentència a mort de Maragall, representant d'un socialisme "de tradició més catalanista". Carod, a més, considera lògica i humanament comprensible la reacció del president de la Generalitat  en els últims dies perquè, ha dit, "no ha estat ben tractat pel seu partit".

Carod ha evitat concretar si aquesta serà l'última vegada que serà candidat a la presidència de la Generalitat i ha qualificat de bestiesa enorme la possibilitat d'optar a la presidència del Parlament, com asseguraven alguns mitjans de comunicació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut