Carmen Maura, a l'estrena del seu últim film "Gente que viene y bah" (EFE)
Carmen Maura, a l'estrena del seu últim film "Gente que viene y bah" (EFE)
Madrid

Carmen Maura assegura que es posa "negra" quan "donen diners als catalans"

Unes declaracions sobre Catalunya de l'actriu espanyola encenen les xarxes socials

RedaccióActualitzat

Polèmica al voltant d'unes declaracions sobre Catalunya de Carmen Maura. En una entrevista al diari "El Mundo", l'actriu assegura que es posa "negra" quan "per conquerir els catalans els estan donant diners". Afirma que són "els que menys ho necessiten".

A l'entrevista, la musa de Pedro Almodóvar diu també que Catalunya és la comunitat autònoma que "més gasta en tonteries". Critica els que van amb "banderetes" quan el que cal, afegeix, és que es resolguin qüestions com la feina o "rebre la gent de les pateres com Déu mana."

"Cada vegada que veig que per conquerir els catalans els estan donant diners, em posa negra. Perquè, precisament, no és la comunitat que més ho necessita. Si de cas, és la comunitat que més gasta en tonteries. Anem a un festival i veus una oficina espanyola i una altra de catalana. I això de les ambaixades. No, no és així. Solucionem que hi hagi feina per a tothom, i rebem  la gent de les pateres com Déu mana... Em posa negra. Tot això fa que els altres vagin amb les banderetes"

 

Carmen Maura, entre Alexandra Jiménez i Clara Lago, les tres protagonistes de "Gente que viene y bah" (EFE)


Aquestes crítiques de Carmen Maura al procés sobiranista que viu Catalunya coincideixen amb l'estrena aquest divendres del seu últim film "Gente que viene y bah", que significa el debut a la gran pantalla de la directora catalana Patrícia Font. Maura comparteix el paper protagonista amb Alexandra Jiménez i Clara Lago.

Les xarxes socials han reaccionat davant les declaracions de l'actriu madrilenya.

 

 

 

 

 

 

 

A l'entrevista a "El Mundo", Carmen Maura diu que "li encantaria" que algun dia hi hagués una presidenta del govern, però que "el que més li agradaria és que sortís un polític que m'enamorés com ho va fer Felipe González". Ara diu que no li agrada cap polític: "Uns m'indignen a uns nivells indescriptibles i altres em deixen freda"

Després d'uns anys vivint a França, l'actriu explica també que li sap molt de greu que els espanyols parlin malament del seu país.

"Quan torno a París, em torno molt més espanyola que mai. Sento cada cosa... (···) "...sempre defenso Espanya. I em fastigueja quan sento els espanyols parlar malament d'Espanya. No puc suportar-ho"

 

ARXIVAT A:
CulturaCinemaCatalunyaProcés català
Anar al contingut