Carmen Calvo durant la seva intervenció al Senat (EFE)
Carmen Calvo durant la seva intervenció al Senat (EFE)
Madrid

Carmen Calvo nega que el 155 estigui damunt la taula

Als passadissos del Senat, la vicepresidenta s'ha limitat a negar que tinguin ara en els seus plans aplicar el 155

RedaccióActualitzat

Aquesta tarda, als passadissos del Senat, els periodistes han preguntat directament a Carmen Calvo si el 155 està damunt la taula, i la vicepresidenta del govern espanyol, discretament, ho ha negat. S'ha limitat a respondre un lacònic "no".

Calvo s'ha referit d'aquesta manera a les últimes declaracions tant des del mateix govern espanyol com des de l'oposició sobre la conveniència o no de l'aplicació novament de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, després dels últims esdeveniments.

Aquest dilluns el PP, a través de Pablo Casado, afirmava en un tuit que la situació a Catalunya és "límit". "155 ja" insistia el líder dels populars després de les accions dels CDR d'aquest cap de setmana i de les declaracions de Quim Torra sobre la "via eslovena". Poc abans, Carmen Calvo, deia que considerava "inadmissibles" les actuacions dels CDR i que hi hauria "conseqüències", mentre que la dirigent del PSOE, Esther Peña, advertia que al govern de Sánchez "no li tremolaria la mà" si s'havia de tornar a aplicar el 155.

Aquest dimarts, però, Carmen Calvo ha negat que entri ara en els seus plans aplicar aquest article de la Carta Magna a Catalunya.

 

La vicepresidenta espanyola ha carregat aquesta tarda al Senat contra Cs i el PP (EFE)

 

A la sessió de control d'aquesta tarda al Senat, la vicepresidenta ha acusat Ciutadans d'utilitzar Catalunya per anar contra la unitat d'Espanya. I al PP, la número dos del govern espanyol l'ha comparat amb Vox. "La diferència entre nosaltres és que mai hem comprat políticament l'independentisme i vostès abracen les propostes de Vox", li ha etzibat Calvo.

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàPSOE
Anar al contingut