Carmen Calvo rep l'alta hospitalària i continuarà en aïllament a casa seva
Carmen Calvo, al Congrés dels Diputats, durant el ple per informar sobre la declaració de l'estat d'alarma (EFE/Mariscal)

Carmen Calvo rep l'alta hospitalària i continuarà en aïllament a casa seva

En un primer moment, la vicepresidenta primera del govern espanyol havia donat negatiu, però en la repetició de la prova s'ha confirmat que té la Covid-19

Actualitzat

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha rebut aquest dijous al matí l'alta hospitalària. Calvo estava ingressada després de confirmar-se que tenia la Covid-19.

Ara, els metges que la tracten consideren que la seva evolució fa innecessària l'hospitalització. Calvo, això sí, es mantindrà en aïllament, a casa seva.

Calvo ho ha explicat amb un missatge a les xarxes socials.

 

 

Calvo estava ingressada des de diumenge en una clínica de Madrid per una infecció respiratòria. Va acabar donant positiu per coronavirus, tot i que en una primera prova, aquest dimarts, havia donat negatiu. Un negatiu, però, que els metges van considerar que no era prou "concloent".

La repetició de la prova, 24 hores més tard, va confirmar el positiu.

Des de la clínica on estava ingressada, Calvo va enviar aquest dimarts un missatge d'agraïment per les mostres de suport rebudes:

 

 

En la roda de premsa d'aquest dimarts posterior al Consell de Ministres, quan no se sabia el resultat de les proves practicades a Calvo, la portaveu de l'executiu, María Jesús Montero, va demanar ser "molt respectuosos" amb la "situació de malaltia" dels membres del govern i va defensar que cal "mantenir la discreció".


Desinfecció d'algunes instal·lacions de La Moncloa

Després de l'ingrés de la vicepresidenta primera, el govern va ordenar de forma preventiva la desinfecció d'algunes dependències del complex de La Moncloa corresponents a la Secretaria d'Estat de Memòria Democràtica, que dirigeix Calvo.

El secretari d'estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, ha explicat que també s'han desinfectat alguns llocs de La Moncloa utilitzats pels xofers, un col·lectiu on hi ha hagut "diversos positius" de coronavirus.

 

Carmen Calvo, la setmana passada a La Moncloa durant la primera reunió del comitè de situació de l'estat d'alarma
Carmen Calvo, la setmana passada a La Moncloa, durant la primera reunió del comitè de situació de l'estat d'alarma (EFE)


Montero i Darias continuen recuperant-se

A conseqüència del seu ingrés, Calvo no va participar en el Consell de Ministres d'aquest dimarts, ni de forma presencial ni per via telemàtica.

Tampoc hi van ser les ministres Irene Montero i Carolina Darias, que estan fent repòs als seus domicilis. Montero i Darias fa dotze dies que van confirmar que havien donat positiu per coronavirus.

La portaveu del govern espanyol ha explicat que les ministres d'Igualtat i de Política Territorial es recuperen "adequadament".

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut