Barcelona

Carme Forcadell: "Avui hem omplert els carrers i el 9-N omplirem les urnes"

RedaccióActualitzat

El vèrtex de la V, a la plaça de les Glòries, ha concentrat els discursos centrals de la V. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha demanat al Parlament i al president de la Generalitat que "posi les urnes". "Compatriotes, ho hem aconseguit. Avui hem omplert els carrers i el 9 de novembre omplirem les urnes (...) Avui, 300 anys després de la caiguda de Barcelona, hem recuperat la ciutat i el país. L'11 de Setembre del 1714 ha passat a la història com el moment en què vam perdre les nostres llibertats col·lectives i aquest 2014 serà l'any de la nostra llibertat".

"Hem demostrat que el nostre poble és capaç d'assolir qualsevol repte que es proposi. El 9 de novembre decidirem allò que tants pobles han decidit abans i cap se n'ha penedit. Votarem, votarem per dignitat, perquè som ciutadans i no súbdits, perquè ho devem als nostres avantpassats i per deixar un país més just a les generacions futures. Per tot això votarem independència".

Carme Forcadell ha fet una petició als representants polítics perquè "deixin de banda els interessos de partit i actuïn d'acord amb el moment i la transcendència històrica que estem vivint. Demanem als nostres representants polítics..." El públic que l'escoltava ha completat la frase amb crits d'independència.

"Demanem als nostres representants polítics que siguin dignes del poble que els ha votat. Avui, tots aquí som garants de la unitat, una unitat sòlida i estable que ens farà indestructibles. La independència ja no es proclama des del balcó, es fa des de les urnes. Parlament, govern, president de Catalunya: posin les urnes".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha començat la seva intervenció donant les gràcies als assistents. "300 anys després del 1714 hem deixat de ser un poble que recorda derrotes militars per ser un poble que va cap a una victòria pacífica". "Serem el que vulguem ser. Estem preparats. No tenim por. La veu que se sent avui aquí està per sobre del que opini un tribunal partidista de Madrid".

"Com va dir Pau Casals: La llibertat no és negociable". Muriel Casals ha reclamat que la unitat de la gent es mantingui "entre les forces polítiques. Que sentin el coratge que hi ha avui als carrers. Si ells no ens fallen, nosaltres no els fallarem".

"Farem un país nou. Mirem cap endavant. Ho tenim a tocar i ho aconseguirem de manera pacífica".

El president de l'Associació de Municipis per Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha remarcat el compromís dels ajuntaments amb el procés. "Un cop el Parlament aprovi la llei i un cop el president firmi el decret que ens convoca a votar el 9N, els municipis farem plens i aprovarem el suport de tots els pobles i ciutats de Catalunya a la llei i al decret. Junts, els pobles, les ciutats i els partits, farem possible que el dia 9 puguem votar".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut