Josep Rull, aquest matí, al seu despatx de la conselleria
Josep Rull, aquest matí, al seu despatx de la conselleria
Barcelona

Rull torna a la Conselleria de Territori després de ser cessat

Hi ha anat a primera hora i n'ha sortit per anar a l'executiva del PDeCAT

RedaccióActualitzat

Primer dia feiner després de la proclamació de la república pel Parlament de Catalunya. El govern ha avisat que no es dona per destituït, tot i que l'executiu de Rajoy va cessar el president i els consellers. També va dissoldre la cambra catalana i va convocar eleccions per al 21 de desembre.

De tots els consellers, Josep Rull, titular de Territori i Sostenibilitat i també d'Empresa des de la renúncia de Santi Vila, és l'únic que ha anat al matí al seu despatx. Ho ha fet públic a través del seu compte de Twitter:

Poc abans de les 10 del matí, Rull ha sortit caminant de la conselleria enmig d'una considerable expectació dels mitjans aplegats a la porta i els aplaudiments i crits de suport de persones concentrades al davant. Abans de pujar a un cotxe i marxar s'ha limitat a dir:

"Segueixo la meva agenda normal del dia d'avui."

 

Rull ha arribat poc després a la seu del PDeCAT, per participar en l'executiva del seu partit:

Abans de les 12 del migdia, i quan la reunió de l'executiva encara estava en marxa, Rull ha marxat. Segons han explicat fonts del PDeCAT, ho ha fet "per raons d'agenda", donant a entendre que continua amb les seves feines pròpies de conseller:

 


Els Mossos han anat a diverses conselleries amb l'objectiu d'informar els consellers que han de recollir les seves coses dels despatxos i abandonar la conselleria. En el cas que s'hi neguin, els agents dels Mossos n'informaran l'administració de justícia, perquè els consellers destituïts podrien incórrer en un delicte d'usurpació de funcions.

Puigdemont, a Brussel·les

La notícia ha saltat al migdia, quan s'ha sabut que Carles Puigdemont i una part del seu govern eren a Brussel·les. Encara no se sap amb quin objectiu hi han anat. Puigdemont, a qui el govern espanyol considera cessat, ha penjat aquest matí una fotografia a la xarxa Instagram des del Palau de la Generalitat que, segons s'ha sabut després, va ser captada un altre dia.

 

 

Bon dia 😊

A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on

 

A les portes del Palau de la Generalitat s'han concentrat es de primera hora del matí nombrosos periodistes i reporters gràfics.

 

 

Puigdemont també s'hi va referir en el seu missatge televisat de dissabte. Va assegurar que només el Parlament pot prendre-li el càrrec.

Alguns altres alts càrrecs de les conselleries de la Generalitat també han anat a la feina amb aparent normalitat. És el cas de Pere Aragonès, secretari d'Economia, i també de Lluís Juncà, secretari general de Vicepresidència des del 24 de setembre, quan va substituir Josep Maria Jové, destituït per evitar-li la multa diària de 12.000 euros que li va imposar el Tribunal Constitucional:

 

Igual que ha fet Josep Rull, tant Aragonès com Juncà han marxat poc després en direcció a l'executiva del seu partit, en aquest cas Esquerra Republicana:

 

 

Aquest diumenge, el conseller Josep Rull ja va voler donar una imatge de normalitat, quan va participar en un acte per commemorar el centenari del ferrocarril a Sant Cugat del Vallès. Ho va fer com a conseller de Territori, tot i que el govern espanyol el va cessar divendres. De fet, Rull ja anunciava divendres la seva intenció d'anar a treballar avui, en un vídeo que va difondre Pere Grau, secretari general de l'ANC.

Mentrestant, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha anat a la cambra catalana i l'ha donat per dissolta. Tot això, el mateix dia que el fiscal general de l'Estat ha presentat les querelles contra el govern i la mesa del Parlament per rebel·lió, sedició i malversació.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut