Prieto és secretari d'Organització del PSC de Barcelona (PSC)

Carlos Prieto, nou delegat del govern espanyol a Catalunya en substitució de Maria Eugènia Gay

El relleu coincideix amb la sortida de les dues ministres que, com Maria Eugènia Gay, concorreran a les eleccions municipals del maig

Carlos Prieto Gómez serà el nou delegat del govern espanyol a Catalunya, després de l'anunci que Maria Eugènia Gay anirà de número dos de Jaume Collboni a la candidatura del PSC a Barcelona. El relleu l'aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres.

Fins ara, Prieto era el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, i formava part, per tant, de l'equip de Gay.

El nomenament, que ha avançat El Periódico i ha confirmat TV3, coincideix amb la sortida del govern de Reyes Maroto i Carolina Darias, les dues ministres que també faran el salt a la política municipal.

L'exdegana del Col·legi d'Advocats de Barcelona s'estrenava en política quan va arribar al càrrec, fa poc més d'un any, després de la dimissió de Teresa Cunillera.

Prieto arriba al càrrec quan queden nou mesos a la legislatura i és el tercer delegat del govern espanyol a Catalunya en l'etapa de Pedro Sánchez. L'últim en l'etapa del PP va ser Enric Millo.


Càrrec orgànic del PSC

Secretari d'Acció Electoral del PSC i secretari d'Organització del PSC de Barcelona, Prieto va accedir a la delegació del govern espanyol l'estiu del 2019 de la mà de Teresa Cunillera, que el va nomenar subdelegat a la província de Barcelona.

Nascut a Barcelona el 26 d'octubre del 1975, és llicenciat en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, té diversos estudis de postgrau i d'extensió universitària a l'Institut de Formació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra i a Esade, entre altres.

La seva carrera s'ha desenvolupat a la Diputació de Barcelona, on és funcionari. Allà ha treballat a la Direcció de Recursos Humans i ha desenvolupat diferents responsabilitats a l'Àrea de Presidència.

També és patró de la Fundació Rafael Campalans, que depèn del PSC, i també de la Fundació Joves, Educació i Societat.

ARXIVAT A:
Govern espanyol
Anar al contingut