Carlos Carrizosa, a les escales del Parlament (EFE / Enric Fontcuberta)
Carlos Carrizosa, a les escales del Parlament (EFE / Enric Fontcuberta)

Ciutadans fulmina Roldán i posa Carrizosa de candidat a la Generalitat

El comitè executiu del partit haurà de ratificar la candidatura de Carrizosa, que no passarà per primàries

Actualitzat

El Comitè Permanent de Ciutadans ha decidit que el cap del grup parlamentari Carlos Carrizosa sigui el candidat de la formació a les properes eleccions al Parlament, encara sense data, però que es preveu que siguin a la tardor.

La direcció, en una reunió extraordinària liderada per la presidenta del partit, Inés Arrimadas, ha decidit que Carrizosa ocupi un lloc per al qual l'any passat s'havia autodescartat i es preveia que fos per a Lorena Roldán, que va imposar-se en les primàries del partit el juliol de l'any passat.

En un comunicat, Ciutadans explica que vol que el seu cap de llista tingui "exclusivament càrrec públic a Catalunya, perquè no pugui ser identificat com un candidat de sigles i difumini qualsevol idea de partidisme, facilitant així una futura coalició constitucionalista".

 

Lorena Roldán, durant el ple del Parlament del 8 de juliol passat
Lorena Roldán, durant el ple del Parlament del 8 de juliol passat (ACN / Gerard Artigas)

 

En aquest sentit, Roldán és la portaveu de Cs al Senat i també la portaveu estatal adjunta del comitè executiu de la formació taronja.

 

 

De cara a les properes eleccions al Parlament, l'aposta de Ciutadans és una candidatura conjunta amb PP i PSC. De fet, la formació taronja intensificarà les converses amb els altres partits constitucionalistes per aconseguir pactar una candidatura conjunta que "garanteixi que no es perd ni un sol vot per la convivència i la democràcia i que es pugui guanyar a les urnes a l'aliança entre separatistes":

"Davant la gravetat de la situació, es fa més necessària que mai aquesta unió dels constitucionalistes."

 

Carlos Carrizosa, durant una entrevista amb l'agència EFE
Carlos Carrizosa, durant una entrevista amb l'agència EFE (EFE / Enric Fontcuberta)
ARXIVAT A:
Cs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut