El diputat de la CUP Carles Riera, en una roda de premsa (ACN)
El diputat de la CUP Carles Riera, en una roda de premsa (ACN)

Carles Riera es perfila com a cap de llista de la CUP el 21D

La formació anticapitalista, que assegura que no hi ha res tancat, ha de tancar les candidatures electorals abans de divendres

Actualitzat

El diputat al Parlament Carles Riera es perfila com el cap de llista de la CUP en les eleccions del 21 de desembre. Riera, sociòleg i militant d'Endavant-Osan, compta amb el suport suficient dins l'actual secretariat nacional com per ser proposat com el nou cap de llista per Barcelona. La CUP, però, diu que encara no hi ha res tancat.

Encara que la CUP disposa d'una normativa interna molt estricta que prohibeix als diputats tornar ser candidats en unes eleccions, Riera es podria beneficiar d'una interpretació "oberta" segons la qual, si no han pogut ocupar l'escó tota la legislatura, poden tornar a figurar en les llistes. Riera, en concret, ocupava el lloc número 11 a la llista de Barcelona de les eleccions del 27S i va assumir l'escó a l'octubre del 2016 en substitució de Pilar Castillejo, de manera que només ha estat diputat un any.

La CUP ha de tancar les quatre llistes electorals, una per cada demarcació, abans de divendres, que és el dia que finalitza el termini per a registrar les candidatures. La formació anticapitalista continua en converses amb l'exlíder de Podem Albano Dante Fachin, que ha creat la plataforma Som Alternativa. Paral·lelament, també manté contactes amb Procés Constituent, el partit que lidera la monja Teresa Forcades.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut