Barcelona

Carles Riera (CUP): "Qui mana més a Catalunya: la Guàrdia Civil o les institucions?"

RedaccióActualitzat

En representació de la CUP ha intervingut el seu cap de llista, Carles Riera, que ha qualificat el govern de Quim Torra de "desorientat, paralitzat i bloquejat".

Segons ha dit Riera, és un govern que s'està dedicant a "perpetuar el marc autonòmic":

"La situació política a Catalunya està marcada per un govern que està més instal·lat en la perpetuació del marc autonòmic que no pas a trencar-lo. Qui mana més a Catalunya: la Guàrdia Civil o les institucions catalanes?"

"Poder popular"

Riera, que ha recordat els detinguts aquest dilluns acusats de terrorisme, ha afirmat que "governi qui governi" a Espanya després del 10N hi haurà "més repressió" i serà encara més difícil el diàleg o la negociació.

Ha afirmat que l'única solució possible és el "poder popular", i que la proposta política que fa la CUP és "l'única possible, que passa pel conflicte democràtic".

Segons Riera aquesta és l'única via que "pot portar endavant l'autodeterminació i la independència".

Torra a Riera: "Aterrem les grans idees que compartim"

En resposta a Riera, el president Quim Torra li ha assegurat que el govern de la Generalitat ja està en el punt que està reclamant la CUP.

Segons Torra, el que han de fer és "aterrar les grans idees" que comparteixen:

"Aquestes grans idees les compartim, i volia dir-vos que aterrem-les junts, ho hem de fer. Aquest octubre que ve hem d'aterrar aquests principis per tirar-los endavant."


"Gir de 180 graus"

En la rèplica a Torra, Riera li ha anunciat que la CUP presentarà dues propostes de resolució en aquest debat i que la resposta que obtinguin d'ERC i de JxCat evidenciarà "si existeix realment aquesta sintonia":

"Si hi ha una voluntat real de fer un gir de 180 graus en la política del govern per tal d'avançar cap a l'exercici real i efectiu, no simbòlico-testimonial, de l'autodeterminació i si volem avançar realment cap a un gir de 180 graus en les polítiques públiques i socials d'aquest país."

Riera també ha retret al president l'actuació dels Mossos dels últims dies contra activistes independentistes, i ha assegurat que no han estat només com a policia judicial.

 

ARXIVAT A:
Debat política general
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut