Carles Mundó acusa la Fiscalia d'haver mentit durant el seu interrogatori al Suprem
Carles Mundó durant l'interrogatori al Suprem

Carles Mundó acusa la Fiscalia d'haver mentit durant el seu interrogatori al Suprem

Mundó aporta a la sala els correus d'aquells dies amb el president del TSJ, Jesús María Barrientos

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Justícia Carles Mundó ha presentat un escrit al tribunal rebatent les paraules del fiscal Javier Zaragoza. El representant de la Fiscalia assegurava en l'interrogatori que Mundó es va negar "rotundament" a fer cas de les indicacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) i -com a titular dels edificis judicials- ampliar els horaris dels jutjats de guàrdia l'1 d'octubre de 2017.

 

Fiscal Javier Zaragoza durant l'interrogatori a l'exconseller de Justícia Carles Mundó

 

Mundó aporta a la sala els correus d'aquells dies amb el president del TSJ, on Jesús María Barrientos li agrairia les gestions fetes el cap de setmana del referèndum.

Informe de la Guàrdia Civil

En l'escrit presentat al tribunal, la defensa de Mundó assegura que les afirmacions realitzades pel fiscal del Suprem parteixen d'un informe de la Guàrdia Civil on "les conclusions que s'hi descriuen són absolutament incorrectes i allunyades de la realitat".

L'exconseller de Justícia Carles Mundó ja va afirmar durant l'interrogatori del fiscal que referèndum de l'1 d'octubre no contravenia els requeriments del Tribunal Constitucional i que, després del 7 de setembre, la Generalitat no va fer cap acte contrari a aquestes resolucions:

"El referèndum jo entenc que no incompleix els requeriments [del Constitucional] en la mesura que no hi ha fets imputables al govern que expliquin quina va ser a partir d'aquell moment la intervenció del govern."

L'exconseller va concretar que, des que va rebre l'avís del TC, el 15 de setembre del 2017, va actuar en conseqüència:

Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

Peticions de penes

La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat fan responsable Carles Mundó de la desobediència de l'executiu a les prohibicions del Tribunal Constitucional per haver convocat el referèndum de l'1-O. També, com a la resta de consellers acusats, el fan responsable de malversació. Una de les bases de defensa de Mundó és el fet que convocar un referèndum no és cap delicte perquè es va despenalitzar amb la llei orgànica 2/2005.

La Fiscalia demana per a Mundó set anys de presó i una multa de 30.000 euros.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut