(Premis Feroz/Alberto Ortega)

Carla Simón guanya el premi Feroz a millor direcció, i "As bestas", el de millor pel·lícula

Pedro Almodóvar ha rebut el Feroz d'Honor a la seva carrera de la mà de sis actrius que han treballat amb ell

Redacció/Agències

"Alcarràs" ha tornat a recollir premi. Aquest cop, el Feroz, que atorguen els periodistes i crítics de cinema. L'ha guanyat Carla Simón en la categoria de millor direcció.

"Ha estat un any de tantes pel·lícules tan interessants que recollir un altre premi ho fa més gran tot", ha assegurat Simón somrient.

La coproducció catalana "As Bestas", el thriller rural de Rodrigo Sorogoyen, s'ha endut el premi Feroz a millor pel·lícula dramàtica, i assegurant-se una bona posició de sortida per als Goya. Partia com a favorita, amb deu nominacions, i s'ha emportat tres premis.

Luis Zahera ha rebut el guardó a millor actor de repartiment i Oliver Arson s'ha endut el Feroz a millor música original.

L'equip de 'As Bestas' lluint estatueta
L'equip d'"As Bestas" ha sumat tres premis (Premis Feroz/Alberto Ortega)

La també producció catalana "Competencia oficial" ha aconseguit el premi a millor pel·lícula de comèdia. Laia Costa s'ha endut el Feroz a millor actriu protagonista de pel·lícula per "Cinco Lobitos", film que també ha estat reconegut amb el premi de millor guió i el de millor actriu de repartiment per a Susi Sánchez.

Els premis organitzats per l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE) també han premiat Nacho Sánchez com a millor actor protagonista per "Mantícora".

Marta Longás ha estat guardonada amb el premi a millor tràiler per "Cerdita", mentre que Carlos Vermut ha guanyat el premi a millor cartell per "Mantícora".
 

"La ruta" i "No me gusta conducir", les millors sèries

Pel que fa a les categories de sèries de televisió, "La ruta" s'ha endut el premi a millor sèrie dramàtica. La mateixa sèrie també s'ha endut el premi a millor guió i el de millor actriu protagonista en una sèrie, que ha estat per a Claudia Salas.

"No me gusta conducir" ha estat reconeguda com a millor sèrie de comèdia. També ha sumat el guardó a millor actor protagonista, que ha estat per a Juan Diego Botto, i el de millor actor de repartiment, per a David Lorente.

La millor actriu de repartiment en una sèrie ha estat Patricia López Arnaiz per "Intimidad".
 

Premi d'honor per a Pedro Almodóvar

I un dels moments més emocionants ha estat quan sis "chicas" Almodóvar han cridat al director manxec a l'escenari per recollir el Feroz d'Honor a la seva carrera.

Ha rebut el guardó de la mà de les actrius Julieta Serrano, Rossy de Palma, Bibiana Fernández, Aitana Sánchez-Gijón, Leonor Watling i Milena Smit.

El director Pedro Almodóvar s'ha emocionat en rebre el premi (Europa Press/Eduardo Parra)

En el seu discurs, Almodóvar ha dit que "se sent de mil maneres i és molt fràgil", agraint als organitzadors dels premis que hagin posat una imatge de la seva mare: "Moltíssimes gràcies, és massa emoció. Em sentia molt segur abans de pujar a dalt, però quan he vist aquesta imatge m'he enfonsat absolutament".

Pedro Almodóvar ha dedicat part del seu discurs a la sanitat pública, "davant la barbàrie que s'està fent a la Comunitat". Ha demanat "un fort aplaudiment, a veure si arriba a la Puerta del Sol de Madrid", per "animar els sanitaris que van lluitar per protegir les nostres vides durant la pandèmia exposant la seva pròpia".

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut