Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Càritas respon a Rouco que el 90% dels diners que reben són donatius particulars

Càritas Diocesana de Barcelona no està gens preocupada per les insinuacions del president de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio María Rouco Varela, sobre una possible reducció de l'aportació a l'entitat si l'Església ha de pagar l'IBI. El president de Càritas a Barcelona, Jordi Roglà, ha assegurat que continuaran fent la mateixa tasca perquè han "estat sempre tirant endavant gràcies a la solidaritat i la generositat de tanta i tanta gent".

TV3 Actualitzat
De fet, Càritas apunta que el 90% dels diners que rep són donatius particulars i que l'aportació extraordinària que hi fa la Conferència Episcopal és només del 2%, uns 200.000 euros. Al mateix temps, el Bisbat de Barcelona hi aporta una altra quantitat, que aquest any és de prop de 15 milions d'euros. Càritas ajuda amb roba i menjar unes 150.000 persones només a Barcelona.

L'Església en temps de crisi

La crisi ha obligat a replantejar la política econòmica de l'Església. El delegat d'Economia del Bisbat de Barcelona, Antoni Matabosch, explica que s'intenta no gastar en res que no sigui imprescindible per tal de no haver de retallar els serveis socials: "Si no podem fer una església nova, no la fem, o si no podem reparar una obra que no és urgent, no ho fem".

El problema principal de l'Església és el manteniment del patrimoni, i si hagués de pagar l'IBI, els números serien encara més difícils de quadrar. Algunes veus eclesials crítiques defensen que ara és el moment de vendre's patrimoni, com ara pisos en desús o convents buits, i deixar-se estar de luxes. Mossèn Lluís Costa, del fòrum de capellans Joan Alsina, creu que "potser donem lliçons als altres i nosaltres no les acabem de complir. Siguem coherents: ja que tenim aquests principis, posem-nos d'una vegada a complir-los radicalment".

Un capellà guanya 900 euros mensuals, i un bisbe, 1.200. Ara per ara, els preveres de la diòcesi de Barcelona tenen el sou congelat, però el Bisbat no ha hagut de fer cap ERO ni cap acomiadament de la cinquantena de laics que hi treballen.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut