Imatge del projecte "Cafè i caliu" de Càritas a Tarragona
Imatge del projecte "Cafè i caliu" de Càritas a Tarragona
Madrid

Càritas atén el 2013 més de 2,5 milions de persones a l'estat

L'organització va invertir 291 milions d'euros, 15 més que el 2012 gràcies a les aportacions privades

RedaccióActualitzat

Càritas va atendre més de 5 milions de persones l'any passat i va invertir 291 milions d'euros, segons explica a la Memòria Anual del 2013, presentada aquest dilluns. La meitat de les persones ateses per Càritas en aquest període -uns 2,5 milions- resideixen a Espanya, xifra que suposa un augment d'1,2 milions respecte el 2012. 

Dels 291 milions d'euros invertits en total pel conjunt de les 70 Càritas Diocesanes de tot Espanya, el 75% prové d'aportacions privades i la resta, de fons públics. Els responsables de l'organització humanitària destaquen que, malgrat que la inversió per part del govern ha estat la més baixa dels últims cinc anys, gràcies a l'augment de les donacions privades la xifra total supera en 15 milions la del 2012.

La Memòria també destaca que respecte l'any anterior ha augmentat un 10% el nombre de voluntaris. Amb aquests, Càritas en suma uns 78.000, a més de 4.200 treballadors remunerats. El total de centres i serveis de la institució augmenta a uns 7.200. Els responsables de Càritas han volgut destacar l'aposta per l'austeritat, fent veure que de cada euro invertit el 2013 només es van destinar a gestió i administració 5,98 cèntims.

Les dades les han presentat Rafael del Río, el president de Càritas a Espanya, qui ha volgut remarcar "el compromís cada vegada més gran de voluntaris, socis i donants per ser allà on no hi ha ningú i per caminar al costat dels últims". També ha parlat el secretari general de la institució, Sebastián Mora, que ha destacat que les prioritats de Càritas han estat l'atur, l'acollida d'immigrants i l'habitatge.

A l'acte hi era present a més el bisbe de Sigüenza-Guadalajara, Atilitano Rodríguez, que també és responsable de Càritas a la Comissió Episcopal de Pastoral Social.

Anar al contingut