Caravanes de cotxes cap a Lledoners quan fa tres anys que Sànchez i Cuixart són a la presó

RedaccióActualitzat

Avui es compleixen tres anys de l'entrada a la presó del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i de l'exlíder de l'ANC i ara secretari general de JxCat, Jordi Sànchez.

Cuixart i Sànchez van ser condemnats a 9 anys de presó i 9 anys d'inhabilitació absoluta pel delicte de sedició. El Tribunal Suprem els acusa de dificultar l'actuació judicial del 20 de setembre del 2017 al Departament d'Economia en el marc de l'1-O.

Aquest divendres Òmnium i l'ANC organitzen actes separats per denunciar la "repressió" dels seus líders.

Òmnium ha organitzat una "instal·lació simbòlica" per denunciar que hi ha 2.850 persones represaliades a Catalunya quan es compleixen 3 anys de l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Diverses fotografies per representar "la diversitat de la repressió" tapades amb bolígrafs que simbolitzen les cel·les i els barrots de l'Estat espanyol. La idea és utilitzar els bolígrafs per firmar la petició d'amnistia.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, treu un dels bolígrafs que simbolitzen els barrots d'una cel·la de (ACN/Sílvia Jardí)
El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, treu un dels bolígrafs que simbolitzen els barrots d'una cel·la (ACN / Sílvia Jardí)



Per la seva banda, l'ANC ha organitzat "columnes de vehicles" que confluiran a la presó de Lledoners, on es troben presos Cuixart i Sànchez.

Caravana de vehicles en direcció al centre penitenciari de Lledoners en el tercer aniversari de l'entrada a presó de Sànchez i Cuixart
Caravana de vehicles en direcció al centre penitenciari de Lledoners en el tercer aniversari de l'entrada a presó de Sànchez i Cuixart

Set columnes, que han sortit de l'Aldea, Barcelona, La Jonquera, Lleida, Puigcerdà, Tremp i Vic, es preveu que arribin al centre penitenciari al llarg de la tarda de manera esglaonada.

 

 


Des de Lledoners, Jordi Sànchez ha volgut llançar un missatge d'agraïment pels suports rebuts. En una piulada a Twitter parla de 3 anys de resistència, esperança i lluita contra una presó injusta.

 

Cuixart demana l'amnistia a Sánchez

El president d'Òmnium ha aprofitat aquest aniversari per demanar formalment l'amnistia de tots els presos independentistes a Pedro Sánchez. En una carta, Cuixart assenyala que "una amnistia que posi el comptador a zero és fonamental". Argumenta que és una via que preveu la Constitució espanyola i que també és políticament possible i demana a Sánchez que "abandoni la por i faci aquest pas decisiu per afrontar d'una vegada per totes un diàleg sense condicions".

Per aconseguir el màxim de suport, Òmnium ha plantat al carrer un panell amb 1.600 bolígrafs que simulen ser els barrots de les cel·les. La idea és utilitzar-los per firmar la petició d'amnistia.

Des de Twitter, Cuixart destaca que aquests han estat tres anys "de lluita i resistència".

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJordi SànchezProcés catalàReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut