Capturen un colom missatger que entrava droga en una presó d'alta seguretat del Brasil
El colom missatger interceptat a la presó d'Algoas, al Brasil (Reuters-Petronio Lima)

Capturen un colom missatger que entrava droga en una presó d'alta seguretat del Brasil

No és el primer cop que es fa servir aquest sistema per entrar droga, missatges o mòbils als centres penitenciaris

Actualitzat

Intercepten un colom missatger utilitzat per entrar drogues en una presó de màxima seguretat del Brasil.

Els guardes penitenciaris de la presó d'Algoas, al nord-oest del Brasil, han "caçat" un delinqüent volador que servia de correu a una de les bandes. L'animal duia una petita motxilla lligada al pit amb les inicials PCC, que corresponen a les de la banda coneguda com Primer Comando Capital.

En el moment de la "detenció", el colom no duia res a la bosseta, però el president de l'associació de treballadors penitenciaris de l'estat d'Algoas, Petronio Lima, explica en les imatges, -que ja s'han fet virals a la xarxa-, que sospiten que el colom es fa servir per introduir droga a la presó, o altres objectes, o enviar missatges perquè els interns es comuniquin amb l'exterior.

Aquest no és el primer cop que es fan servir coloms missatgers per entrar droga o altres objectes a les presons.

Narcocoloms

El 2015, a Costa Rica es va interceptar un colom que entrava droga a la presó. En aquell cas el colom duia 14 grams de droga a la seva bosseta quan els guardes el van capturar al pati de la presó de La Reforma, a San Rafael d'Alejuela, als afores de San José de Costa Rica.

L'any 2008, també al Brasil, van detectar que havia augmentat el consum de droga i de telèfons mòbils a la presó. Després de vigilar la circulació dels animals, van detectar que el familiar d'un pres duia una capsa amb dos coloms. Els animals els havia ensinistrat un reclús que els havia fet, fins i tot, un niu a la cel·la. L'observació dels animals que tenien més dificultat per volar va ser la clau per descobrir-ho tot.

ARXIVAT A:
DroguesMaltractament animalBrasil
Anar al contingut