Senglars Cadaqués
Família de senglars esperant menjar en un carrer de Cadaqués

Capturaran senglars als voltants de Cadaqués per allunyar-los del poble

També es farà complir l'ordenança municipal que prohibeix alimentar-los per trencar-los l'hàbit de trobar menjar quan baixen al casc urbà

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Cadaqués i els Agents Rurals han anunciat aquest dimecres que capturaran senglars amb trampes i anestesiant-los per evitar que s'acostin al casc urbà de la població.

També que es farà complir l'ordenança municipal que prohibeix donar-los menjar per evitar que s'acostumin encara més a baixar als carrers i les platges.

És un pla d'emergència promogut després que aquest dilluns un senglar va atacar una nena de 10 anys al centre de la població al vespre, quan era ple de gent.

Una família de senglars passejant-se tranquil·lament per un carrer de Cadaqués

Animals salvatges imprevisibles

La reunió entre representants del consistori i del cos rural va ser aquest dimarts a la tarda, i responia a la preocupació creixent per la presència d'aquests animals al poble.

El missatge que volen fer arribar a veïns i visitants és que els porcs senglars són animals salvatges que en qualsevol moment poden reaccionar de manera imprevisible i atacar els humans.

Prohibit donar-los menjar

L'acord contempla que l'Ajuntament, a través de la Guàrdia Urbana, ara vetllarà especialment pel compliment de l'ordenança que prohibeix alimentar-los, i que els Agents Rurals hi col·laboraran.

Aquests faran les captures d'animals amb caixes trampa, i també amb teleanestèsia, és a dir, disparant-los dards adormidors, estratègia que ja van fer servir l'any passat. 

No s'ha detallat com funcionarà l'operatiu i com s'evitarà que els animals tornin a baixar al poble, ni tampoc si inclourà el seu sacrifici.

L'atac d'aquest dilluns va ser a la platja Gran, on un animal va mossegar a la cama una nena que el SEM va haver de portar a l'Hospital de Figueres per curar-li la ferida.

Una femella de senglar amb tres cries passejant-se per la platja, el maig del 2014 a Cadaqués (Foto: Montse Camps )
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut