L'óssa Hvala i els seus dos cadells rascant-se l'esquena a un tronc d'un arbre en un bosc de Vielha e Mijaran el 4 de març del 2016. …
L'óssa Hvala i els seus dos cadells rascant-se l'esquena a un tronc d'un arbre en un bosc de Vielha e Mijaran el 4 de març del 2016. (horitzontal)

Capten imatges de l'óssa Hvala amb els seus dos cadells a la Val d'Aran

ACN Vielha.-El Govèrn d'Aran ha fet públiques aquest divendres noves imatges de l'óssa Hvala i els seus dos cadells nascuts el 2015. Les imatges es van captar el 4 de març als boscos del municipi de Vielha a Mijaran amb una de les càmeres automàtiques que els agents de Medi Natural del Conselh Generau fan servir per fer el seguiment dels plantígrads. Encara no se sap el sexe dels cadells, però el Conselh Generau ja ha decidit el nom que li posarà a un d'ells: Tai, que familiarment significa "germà" en aranès, si és mascle, o Tata, si és femella. L'equip de seguiment de l'ós bru a França decidirà el nom de l'altre. Aquesta és la segona vegada que s'ha pogut fotografiar l'óssa Hvala i els seus cadells; la primera va ser l'estiu passat, al municipi fronterer de Les, quan els cadells, que ara tenen poc més d'un any, tenien uns vuit mesos.

Anar al contingut