El rector de Riudoms és un dels que han signat la carta
El rector de Riudoms és un dels que han signat la carta
Riudoms

Capellans de Tarragona demanen mesures contra 13 TV: "Fa mal a la convivència"

Els capellans s'han queixat per carta al president de la Conferència Episcopal Espanyola per les opinions que s'expressen a la cadena finançada per l'Església

RedaccióActualitzat

No és la primera vegada que ho fan, però després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, han decidit que "no poden callar més davant les opinions que, nit rere nit, es vessen en les tertúlies de 13 TV". 26 sacerdots tarragonins han fet una carta oberta al cardenal Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola, en que li demanen que "sense dilació i amb valentia, corregeixin o suprimeixin programes de tertúlia a 13 TV".

Segons la carta, "en aquests últims dies, després dels atemptats a Catalunya, l'agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa, si es pot, s'ha fet encara major". 

Pels sacerdots es tracta d'opinions que fan mal a "la convivència i taquen la imatge de l'Església Catòlica, que sempre ha de fomentar el diàleg sincer i fructífer". Asseguren, a més, que els seus fidels se'ls han queixat repetidament per aquesta qüestió.

 

Una altra queixa el 2013

L'octubre de 2013, sacerdots amb seu a Catalunya ja es van manifestar públicament en aquest sentit. En aquell moment deien: "en alguns dels seus informatius i tertúlies, opten pel despreci, la desqualificació i, fins i tot, l'insult".

Anar al contingut