Barcelona

El reconeixement de Carles Capdevila "als herois que tenen cura de les persones"

Recupera íntegre els discurs que va fer quan va rebre el Premi Nacional de Comunicació

RedaccióActualitzat

"Sento aquest premi com una responsabilitat i una invitació a treballar cada cop amb més ètica i més dignitat per guanyar-me el premi del tot". Així rebia el periodista Carles Capdevila el Premi Nacional de Comunicació. Era el novembre passat, quan estava en plena batalla contra el càncer, una malaltia que se l'ha endut aquest dijous.
 

 

El jurat en va valorar el "gran sentit de l'ètica i de la dignitat" al capdavant de l'arrencada del diari "Ara". Capdevila va fer un discurs carregat d'autocrítica cap a la professió, va recordar que el periodisme "no és innocent" i va cridar a exercir-lo amb responsabilitat i també sense acceptar pressions externes.

"El poder no suporta la llibertat d'expressió", deia, i ironitzava amb alguns dels que el felicitaven pel premi però que "li feien la vida impossible quan dirigia el diari i conspiraven perquè no fossin independents".

Capdevila també va fer un al·legat als "cuidadors", infermers, metges i assistents que es dediquen a la cura de tercers, i amb els quals va conviure de prop els últims anys, i va dir:

"El temps que em quedi com a periodista el vull dedicar als herois que tenen cura de les persones".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut