Barcelona

La Generalitat continuarà aplicant la llei d'acollida malgrat el recurs de la Defensora del Poble al TC

El govern continuarà aplicant la llei d'acollida, malgrat el recurs que hi ha presentat la Defensora del Poble, María Luisa Cava de Llano, davant el Tribunal Constitucional perquè anteposa l'ensenyament del català al castellà als estrangers empadronats a Catalunya. La conselleria d'Acció Social i Ciutadania argumenta que és una llei necessària i urgent per garantir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats.

Actualitzat
En un comunicat, la consellera Capdevila recorda que la normativa d'acollida per a immigrants es va aprovar amb el suport de tots els grups polítics menys el PP i Ciutadans i que va tenir l'aval unànime del Consell de Garanties Estatuàries.

Per a Capdevila, la llei era "necessària i urgent" per promoure la cohesió social i la igualtat d'oportunitats de tots els residents a Catalunya, de manera que permeti als immigrants combatre els obstacles que impedeixen que s'integrin, com ara el desconeixement de la societat d'acollida, la legislació, el mercat de treball i la llengua.

Sobre l'idioma, la normativa estableix el català com a llengua prioritària de formació per a estrangers, segons la consellera, perquè s'ha demostrat que els immigrants que comencen per aprendre el castellà no sempre acaben coneixent el català, mentre que en els casos contraris acaben aprenent les dues llengües.

També ha defensat la norma el secretari d'Immigració, Oriol Amorós, que en declaracions a TV3 ha assegurat que seguiran aplicant la llei digui el que digui el Constitucional.

José Domingo, el diputat del Grup Mixt que va traslladar al Defensor del Poble la normativa perquè hi estudiés un possible recurs, manifesta que aquesta llei pot anar en contra dels interessos dels immigrants, un col·lectiu que, segons diu, manté una gran mobilitat per tot el territori espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut