Calella de Palafrugell

Cap Roig obre temporada a ritme de jazz amb el retorn de la mítica banda de Chick Corea

Trenta anys després dels èxits que van acostar el jazz a un públic més ampli, la banda del llegendari pianista Chick Corea s'ha tornat a reunir. El concert d'aquest divendres a Cap Roig va ser l'única oportunitat de veure-la tocar a Catalunya. Per això, a més del públic habitual del festival es van acostar fins a Calella nombrosos seguidors del grup. Amb aquesta estrena es va encetar una nova edició del Festival Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell. El certamen s'allargarà fins a finals d'agost i ofereix un cartell amb noms com Raimon, Julio Iglesias, Franco Battiato, Chambao, Ana Belén i Víctor Manuel, Joaquín Cortés, Maya Plisetskaya, George Moustaki, Caetano Veloso, Rosana o Pink Martini, entre molts altres.

Actualitzat
El Festival Jardins de Cap Roig va donar una alegria als amants del jazz inaugurant la temporada amb Return to Forever, un dels màxims exponents de les bandes de fusió que durant els anys setanta van buscar noves direccions per al gènere, acostant-se a la música brasilera, el funk i sobretot al rock. El concert forma part d'una gira que ha reunit els quatre integrants de la mítica banda, després de 25 anys de la seva separació

Chick Corea, el seu fidel Stanley Clarke, Al Di Meola i Lenny White es van submergir en el repertori dels discos que van gravar junts, treballs com "Romantic Warrior" i "No Mistery", que van acostar el jazz a nous públics amb gran ressò comercial. Return to Forever, la més exitosa i aclamada del mític pianista, van exhibir intensitat, virtuosisme i un so fresc sense regust nostàlgic, tant en les peces conjuntes com en els respectius solos, que van fer aixecar el públic de la cadira.

Diversitat de gèneres, diversitat de públics

El Festival Jardins de Cap Roig és obert a múltiples disciplines escèniques, que van des de la dansa, les músiques del món, l'òpera, el jazz o la música clàssica. El fil conductor de totes elles és la màxima qualitat possible. Una diversitat que li permet arribar a un públic ampli i heterogeni.

Amants de Julio Iglesias compartiran el mateix escenari, tot i que no el mateix dia, amb seguidors d'artistes internacionals de la talla de George Moustaki, Caetano Veloso, Kool&The Gang, Omara Portuondo o Lorin Maazel acompanyat per l'Orquestra Simfònica Toscanini i l'Orfeó Donostiarra. També cantants reconeguts de l'estat espanyol com Rosana, Chambao o Ana Belén i Víctor Manuel.

En l'apartat de dansa, Joaquín Cortés serà a Calella així com Maya Plisetskaya, una de les més grans ballarines del segle XX, que actuarà al Cap Roig el 23 d'agost als seus 82 anys.

Enguany l'aforament de l'auditori s'ha ampliat a més de 2.000 localitats i, per tant, s'espera superar el nombre de visitants d'un festival que l'any passat va reunir més de 30.000 espectadors.
Anar al contingut