Sant Joan Despí

Cap de setmana amb més clarianes

Catalunya esta sota la influència d'una molt profunda pertorbació i, al mateix temps molt llunyana, situada a l'oest de les illes britàniques. Veurem núvols en trànsit i algunes pluges febles. El cap de setmana s'obriran grans clarianes.

Actualitzat
Dissabte començarà força ennuvolat, amb núvols sempre més compactes cap a les comarques de ponent. De matinada encara hi haurà precipitacions febles, més probables al vessant sud del Pirineu de Lleida. Ja al llarg del matí s'obriran grans clarianes, i acabarem per gaudir d'una jornada de cel variable, amb alguns núvols residuals, molt esquifits en la majoria dels casos, i amb moltes estones de sol.

El vent, de garbí i de ponent, encara bufarà amb cops moderats. Està previst que l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya continuï vigent.

El factor vent i les extenses nuvolades que hi haurà de matinada faran que l'ambient sigui fins i tot més suau que el de divendres. Pujaran les temperatures mínimes i màximes.

Al País Valencià i les Balears es veurà més ennuvolat. Bufaran vent moderats, amb algun cop fort al matí. Les temperatures seran primaverals, tocant als 20 graus a les illes i superant aquesta barrera al País Valencià.

Diumenge, s'acostarà un nou sistema frontal associat a la pertorbació atlàntica, però ho farà a la tarda.

El dia començarà amb grans clarianes. L'absència de núvols al llarg de la matinada afavorirà el descens de les temperatures mínimes, que quedarà condicionat de manera local pel vent. A mesura que avanci el dia el cel evolucionarà: farà sol, però cap a la tarda i vespre ja es veurà més ennuvolat, sobretot cap a les comarques de ponent. De nou és allà on s'esperen precipitacions una mica més significatives, però en tot cas seran febles i poc abundants. A la resta del país, aquest front no tindrà gaire incidència. Les màximes poden baixar lleugerament i el vent tornarà a revifar de cara a la segona meitat del dia. Dominarà el ponent, d'intensitat moderada o puntualment forta.

Al País Valencià i les Balears, es mantindrà la tònica de cel poc ennuvolat al principi, més variable al final, i amb vents de ponent amb alguns cops moderats. Les temperatures baixaran lleugerament.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut