Pablo Casado, a l'ull de l'huracà (EFE)
Pablo Casado, a l'ull de l'huracà (EFE)
Madrid

"Cap constància" de documents que acreditin les convalidacions del màster de Casado

Eldiario.es informa que el text de la Rey Juan Carlos enviat a la jutge diu que "no hi ha constància documental de la composició del tribunal"

RedaccióActualitzat

Situació delicada per a un dels candidats a presidir el PP, Pablo Casado, vicesecretari de Comunicació del partit. En el rerefons, el polèmic màster del dirigent popular. La Universitat Rey Juan Carlos ha informat la jutge que no hi ha "ni rastre del tribunal ni de l'acta de convalidacions de 18 assignatures" al polític del PP, segons publica eldiario.es.

Aquest diari indica que, després d'analitzar la documentació requerida a la universitat, la jutge Carmen Rodríguez-Medel es va dirigir divendres al Congrés dels Diputats perquè li confirmi per escrit la condició d'aforat de Casado. Aquesta condició impedeix a la magistrada que pugui imputar el polític, encara que tingui indicis contra ell. Per tant, la jutge ha d'elevar una exposició raonada al Suprem i que sigui aquest tribunal el que s'encarregui de la investigació.

Segons eldiario.es, "els indicis que valora la jutge apareixen nítids en la documentació" de la Rey Juan Carlos. Quan la magistrada li pregunta a la universitat que l'informi sobre "persones que formaven part de la comissió d'adaptacions i convalidacions el 3 de febrer del 2009 i, si [aquesta comissió] existia, acta d'aquesta reunió", el centre respon: "No hi ha constància documental de la composició d'aquest Tribunal."

 

 

Pablo Casado va obtenir el màster de Dret Autonòmic que impartia l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid en el curs 2008-2009. Des de eldiario.es se subratlla que aquesta universitat va ser la mateixa que va servir a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes per aconseguir el seu màster amb notes falsificades.

Notícia relacionada: "Casado hauria aprovat mitja carrera de Dret de cop, just després d'obtenir l'escó"

Enmig d'aquest controvertit cas del seu màster, Casado s'ha presentat en la cursa per rellevar Mariano Rajoy al capdavant del Partit Popular. El vicesecretari de Comunicació afirma que, com a aspirant a liderar la formació, "vol recuperar aquella gent que se n'ha anat a altres partits, a Ciutadans, a Vox; la societat civil que els últims anys, potser per la crisi o per altres coses, no s'ha sentit tan identificada amb el partit com abans."

"Volen debilitar la meva imatge pública"

Aquest matí, Pablo Casado ha defensat la legalitat de les convalidacions d'assignatures del seu màster i ha atribuït la informació de eldiario.es a un intent de "debilitar" la seva imatge pública, ara que aspira a liderar el PP. Ho ha dit als passadissos del Congrés dels Diputats:

"El que s'està dient és que no hi ha l'acta de la deliberació, el que sí hi ha és l'expedient de la convalidació perquè si el té l'alumne, home!, espero que el tingui la universitat. I la sol·licitud, si l'alumne té el llençol rosa, el llençol blanc l'ha de tenir el registre de la universitat"

"Si la universitat ha fet alguna cosa malament o si algú està explicant alguna cosa que no és... Jo el que vaig fer és ensenyar-ho abans que ningú davant de 60 periodistes. Puc donar transferència, puc donar rigor, el que crec és que és bastant injust que això aparegui només per debilitar la meva imatge pública. Si en 15 anys d'activitat política, l'únic que han de dir és això, crec que malament no ho hauré fet"

 

ARXIVAT A:
PPPablo Casado
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut