Canvis en les restriccions: consulta què pots fer a partir de dilluns
Novetats en l'obertura de llibreries, gimnasos, bars i restaurants, i el confinament passa a ser comarcal
Canvis en les restriccions: consulta què pots fer a partir de dilluns
Les llibreries podran obrir els caps de setmana (ACN/Marina López)

Canvis en les restriccions: consulta què pots fer a partir de dilluns

Novetats en l'obertura de llibreries, gimnasos, bars i restaurants, i el confinament passa a ser comarcal

Actualitzat
TEMA:
Covid-19

El Procicat "dona una mica d'aire" als sectors més afectats per les restriccions i "corregeix" algunes de les mesures per contenir els contagis de Covid. Destaca el canvi en el confinament, que passa de municipal al comarcal, i s'amplien els horaris d'obertura de bars i restaurants en esmorzars i dinars. També es permet que les llibreries obrin el cap de setmana, com a equipament cultural.

En general, es mantenen les restriccions que hi ha vigents fins ara. Les noves mesures s'aplicaran a partir de dilluns amb una vigència de 14 dies, en funció de l'evolució de la pandèmia.
 

Confinament: del municipal al comarcal

Es passa delmunicipal al comarcal, de dilluns a diumenge. Es pot sortir de la comarca segons les excepcions habituals, com per exemple poder visitar familiars vulnerables, anar a la feina o al metge. Es manté el tancament perimetral de tot Catalunya.

Les noves mesures també preveuen que la comarca de l'Alt Urgell i Andorra es tractin com una unitat comarcal pel que fa a la mobilitat.

 

Reunions i trobades

Es manté la limitació d'un màxim de 6 persones de dues bombolles.

El toc de queda es manté a partir des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí.


Horaris ampliats a bars i restaurants

Els horaris de les franges d'obertura de bars i restaurants s'amplien una hora més per cada una:

  • de dos quarts de vuit a dos quarts d'onze, per esmorzar
  • d'una a dos quarts de cinc, per dinar

La resta de restriccions en aquest sector queden igual: en aquestes franges es poden obrir les terrasses i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta tota l'estona, i només se la poden treure per menjar o beure.

La resta del dia només es pot lliurar menjar a domicili, fins a les 11 de la nit, o per emportar, fins a les 10.

 

Les llibreries, espai cultural

Les llibreries poden obrir els caps de setmana, ja que passen de tenir les restriccions dels establiments comercials a ser considerats un espai cultural. També poden obrir les que tenen una superfície més gran de 400 metres quadrats.

A la resta de la cultura es mantenen les condicions actuals d'aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l'exterior o en un espai ben ventilat. Ara el confinament que s'ha de respectar és el comarcal per assistir-hi.

Els actes religiosos mantenen el límit actual del 30% d'aforament, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.


Més presencialitat el primer curs d'universitat

Es manté l'ensenyament telemàtic a la universitat de manera general, excepte per a les pràctiques, però les noves mesures permeten als alumnes de primer curs una semipresencialitat com la que hi ha en els cicles formatius del mateix nivell.

A l'escola continua l'ensenyament presencial, i mixt al batxillerat i cicles formatius.


Extraescolars de dansa i música

Les extraescolars continuen suspeses, a excepció de les activitats en l'entorn escolar dins del grup bombolla. Ara, s'afegeixen les activitats semipresencials a les escoles de dansa i música autoritzades per Educació, que permeten l'accés a l'àmbit reglat.


Competicions d'accés estatal

Les competicions continuen suspeses, a excepció de les d'àmbit estatal i professional. Ara, però, també es podran fer competicions que donin accés a competicions estatals.

L'esport només es pot fer a l'aire lliure, individual, i en grups màxim de 6 persones.

Els gimnasos i instal·lacions esportives cobertes reobren l'interior amb un aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones. Les piscines ja podien obrir amb control d'accés.
 

El comerç manté les restriccions

Es manté el tancament de cap de setmanade tots els establiments que no siguin essencials, i de tots els dies els de més de 400 metres quadrats i els centres comercials.

Es recomana el teletreball a les empreses.

ARXIVAT A:
Covid-19ProcicatCoronavirus

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut