Canvis en la lletra petita de les mesures: excepcions al confinament i gimnasos oberts
Aquest dilluns el govern aplica noves restriccions. Bars i restaurants només poden servir esmorzars i dinars a taula en franges concretes
Canvis en la lletra petita de les mesures: excepcions al confinament i gimnasos oberts
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Canvis en la lletra petita de les mesures: excepcions al confinament i gimnasos oberts

Aquest dilluns el govern aplica noves restriccions. Bars i restaurants només poden servir esmorzars i dinars a taula en franges concretes

RedaccióActualitzat
TEMA:
Coronavirus

Més de 24 hores han passat des que es van anunciar les noves restriccions de Nadal, divendres al matí, i la publicació al Diari Oficial de la Generalitat, el DOGC. Les mesures, però, fins que no estan negre sobre blanc no són vàlides. I la lletra petita del DOGC porta algunes novetats respecte al que es va anunciar. Hi ha algun canvi. Menor. Però canvi.

La novetat respecte del que es va explicar divendres és que el confinament comarcal que entra en vigor dilluns només es podrà trencar per veure familiars o amics a partir del dimecres 23 i fins al dia 6. Per tant, no es pot sortir de la comarca amb aquests pretextos fins dimecres, a diferència del que es va explicar divendres.
 

 

Un dels punts que quedava pendent d'explicar és com es justifica aquesta excepció si ens atura la policia. A partit de dilluns, s'haurà d'omplir una declaració autorresponsable que estarà disponible al web del Departament d'Interior.
 

El DOGC també limita la mobilitat entre l'Alt Urgell i Andorra "a les persones residents", això inclou les persones que hi tenen segona residència o un establiment hoteler contractat. La norma estableix que els dos territoris tenen "excepcionals vincles i relacions socials, econòmiques i personals".

Pel que fa als bars i restaurants, un altre canvi: s'hi podran reunir fins a 6 persones per taula de, com a màxim, dues bombolles de convivència i només per als àpats dels dies festius. La resta de dies, el màxim de comensals per taula és de quatre, llevat que siguin de la mateixa bombolla.
 

 

A més, segons el DOGC, els restaurants de les àrees de servei esquiven les franges horàries perquè són en "vies de comunicació per a professionals del transport" i no estan subjectes a cap franja. Només podran servir menjar, però, per a transportistes.

A més, els restaurants dels hotels podran servir sopars, però exclusivament a les persones allotjades.
 

 

I una altra novetat: els gimnasos dins dels centres comercials sí que podran obrir. La resta de gimnasos ja podien obrir fins ara.

El DOGC també especifica que queden suspeses activitats culturals extraordinàries, com gales, festivals o cerimònies d'entrega de premis.
 

La resolució del govern ha sortit publicada aquest dissabte a la tarda. Són 15 pàgines que es poden consultar en aquest document:

Un paquet de mesures que entra en vigor entre dilluns i dimecres que ve i que els experts sanitaris consideren que hauria de ser molt més restrictiu.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Nadal

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut