Encara hi ha residències on els ancians no poden rebre visites

Canvis al protocol de sortides a les residències per evitar quarantenes innecessàries

Ni la vacuna, ni la millora de la xifra de contagis, ni la flexibilització de les restriccions havien facilitat les visites dels familiars

RedaccióActualitzat

Ara que les vacunes ja s'han generalitzat, Salut ha actualitzat el protocol per als geriàtrics. En cas de contacte amb un positiu, ni els residents ni els treballadors hauran de fer quarantena, si estan vacunats. I el mateix per als nous residents. Si ja estan vacunats i a la residència no hi ha cap brot, no els caldrà aïllar-se, com fins ara.

A més, als geriàtrics amb un 85% de residents vacunats, es podran fer visites i sortides a l'exterior sense necessitat de proves de cribratge. 

Aquesta actualització del protocol arriba quan ja fa més de 15 dies que Salut va permetre les sortides dels residents dels geriàtrics sense cap més restricció que el fet que el centre no tingués cap brot de Covid.

Però hi ha residències a qui el mateix departament no ha permès ni tan sols veure els seus familiars més que des de la finestra o per videotrucada.

La Rossy Laciana saluda la seva mare des del carrer (CCMA)

És el que li ha passat, entre d'altres, a la mare de la Rossy Laciana quan ha tornat de l'hospital. "Ha hagut de fer la quarantena de 14 dies malgrat que té les dues dosis de vacunes, que li han fet diversos PCR i és negativa i li han fet els tests serològics", explica.

"I, quan puc parlar per telèfon amb ella, em diu: 'No puc sortir', 'Necessito estar amb vosaltres', 'Vull estar al vostre costat'. Perquè, és clar, a més, és gran", afegeix la Rossy.


Mira en aquest vídeo els casos de diverses persones que expliquen que no poden visitar familiars que estan en residències:

 

 

La Maria Torras té la tieta a la residència i es lamenta: "Hem tingut un blindatge total. Ens ha costat molt, molt. I hi ha gent que ja feia sortides, que podia fer visites. Nosaltres, encara no. El passejos terapèutics... nosaltres, encara no. Era tot 'nosaltres, encara no'".

La Maria no podrà treure a passejar la tieta fins dilluns que ve. Creu que la residència ha sigut massa rigorosa. Primer, perquè havien d'estar vacunats el 75% dels residents, ara, perquè han de passar uns dies de la segona dosi. 

Familiars i residents demanen un nou protocol que posi fi a l'aïllament.
 

Mentrestant, les xifres mostren que la situació a les residències està millorant molt amb les vacunacions. Des que s'ha acabat de posar la segona dosi, el canvi de tendència ha estat radical.

La primera setmana de febrer hi va haver 286 contagis, una xifra que s'ha anat reduint fins a arribar als 44 de l'última setmana del mes. És una baixada del 85%.

 

Hi ha molts menys contagis i moltes menys morts. Un 80% menys. El febrer va començar amb 106 defuncions a les residències i ha acabat amb 22. 

 
ARXIVAT A:
Residències gent gran Covid-19Coronavirus VacunesConfinament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut