Els Mossos d'Esquadra han anunciat el canvi de destinació dels agents investigats per una agressió racista
Els Mossos d'Esquadra han anunciat el canvi de destinació dels agents investigats per una agressió racista

Canviaran de destinació els mossos investigats per una agressió racista

Els sis agents antidisturbis investigats per una actuació contra un noi negre el gener del 2019 al Bages estan acusats dels delictes de lesions i contra la integritat moral

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra canviaran de destinació els sis agents antidisturbis investigats per un jutjat de Manresa per una actuació contra un noi negre el gener de l'any passat al Bages. Se'ls acusa dels delictes de lesions i contra la integritat moral.

El noi va aconseguir gravar la seqüència de la persecució i detenció per part dels agents amb les converses que van tenir; unes converses en què l'insultaven i el vexaven. El cas l'han tret a la llum aquest dilluns "El matí de Catalunya Ràdio" i La Directa.

En un comunicat, el Departament d'Interior assegura que rebutja "qualsevol actuació basada en criteris discriminatoris". S'hi assegura que es va obrir una investigació interna quan es van saber els fets, i que la van aturar així que el cas va passar a mans de la justícia, tal com estableix la llei.

 

Investigació oberta al jutjat de Manresa

En un comunicat, Interior explica que va obrir una investigació interna en tenir coneixement dels fets del gener de l'any passat a Sant Feliu Sasserra i que va reunir-se amb els familiars del jove víctima de l'agressió. Quan el jutjat de Manresa va obrir la investigació en curs, el procediment de la divisió d'Afers Interns dels Mossos es va aturar, a l'espera de la resolució judicial.

Després que es fes públic l'àudio amb l'agressió racista, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, han acordat "l'aplicació immediata d'una mesura cautelar de canvi de destinació dels agents implicats en aquest incident, a l'espera de la resolució judicial del procediment obert als jutjats de Manresa".

 

En Wubi, de 21 anys, va ser víctima d'una agressió racista per part d'alguns agents dels Mossos d'Esquadra
En Wubi, de 21 anys, va ser víctima d'una agressió racista per part d'alguns agents dels Mossos d'Esquadra

 

Manifestació a Manresa contra l'agressió

Centenars de persones han sortit al carrer aquest dilluns al vespre per denunciar l'agressió racista suposadament per part de sis agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra.

 

 

Amb el lema "Contra els abusos policials i contra el racisme", els manifestants han recorregut els carrers de la capital del Bages cridant consignes com "Manresa és antiracista" o "Prou impunitat pel racisme policial".

Quan la marxa passava per davant de Crist Rei, els manifestants han fet un minut de silenci amb el genoll a terra i el puny alçat, emulant les protestes per la mort de George Floyd a mans d'un policia a Minneapolis.

 

Manifestants protesten contra el racisme amb el genoll a terra i el puny alçat, aquest dilluns a Manresa
Manifestants protesten contra el racisme amb el genoll a terra i el puny alçat, aquest dilluns a Manresa (ACN / Estefania Escolà)

 

Al final de la manifestació, a la plaça Major, la portaveu de la Plataforma Antiracista de Manresa, Osati Iyoyota, ha denunciat que una placa policial "no pot donar dret a pegar un negre, un blanc o qui sigui".

Iyoyota, que ha explicat que ella també ha patit racisme per part de la policia, ha lamentat la decisió d'Interior de canviar de destinació els agents implicats:

"Qui diu que no faran el mateix en un altre lloc i a una altra persona?"

 

Manifestació antiracista a Manresa aquest dilluns, en protesta per l'agressió a un jove a Sant Feliu Sasserra
Manifestació antiracista a Manresa aquest dilluns, en protesta per l'agressió a un jove a Sant Feliu Sasserra (ACN / Estefania Escolà)

 

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraRacisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut