Tot i el canvi en l'estratègia, l'Ajuntament ha assegurat que l'execució no implica més pressupost (ACN)

Canvi d'estratègia en les obres de la Rambla de Barcelona, que duraran la meitat de temps

Es garantirà l'accés a habitatges, comerços i pàrquings i el trànsit de vehicles serà només de pujada durant vint mesos

RedaccióActualitzat

Les obres de la Rambla de Barcelona duraran la meitat del previst. L'alcalde del municipi, Jaume Collboni, ha presentat el canvi d'estratègia que ha de permetre escurçar de sis a tres anys el temps de les reformes.

I és que, en lloc de treballar per trams des de Colom fins a plaça Catalunya, es farà de forma simultània a tot el passeig. Primer s'abordarà la banda Besòs, després la de Llobregat i, finalment, la part central. Des de l'Ajuntament asseguren que d'aquesta manera, es reduiran les resformes de 72 a 32 mesos.
 

Obres en tres trams

Actualment, s'estan executant les obres entre Colom i Santa Madrona, que s'acabaran l'estiu vinent. A partir d'aquest moment, es començarà a aplicar la nova estratègia i les reformes se centraran en tota la banda Besòs de la Rambla, durant 10 mesos. 

Un cop finalitzat aquest primer tram, s'iniciaran els treballs a la banda Llobregat, és a dir, a la part on hi ha el Liceu, la Boqueria i el Palau de la Virreina, entre d'altres. Com la fase anterior, aquesta també durarà 10 mesos.

Un total de gairebé dos anys on la circulació només serà possible de pujada, és a dir, des de Colom fins a la plaça Catalunya. En aquest sentit, la Via Laietana assumirà la mobilitat de baixada.

Un cop acabades les obres a banda i banda de la Rambla s'abordarà, finalment, la part central. Aquesta darrera fase durarà un any i els vehicles ja podran circular amb normalitat, tant de pujada com de baixada.

Així mateix, els tècnics de l'Ajuntament asseguren que mentre durin les reformes es garantirà l'accés a habitatges, als comerços i als pàrquings.
 

"L'objectiu final és recuperar l'ànima de la Rambla"

En una roda de premsa des del Palau de la Virreina, Collboni ha agraït als veïns i entitats com Amics de la Rambla la seva "persistència" durant tots aquests anys. "No ens podíem permetre sis anys d'obres en el passeig més emblemàtic de la ciutat", ha afegit.

Segons l'alcalde, la reurbanització de la Rambla és l'actuació "més ambiciosa" d'aquest mandat i serà "transcendental" perquè torni a ser "un passeig per als barcelonins". I és que per a Collboni, "l'objectiu final és recuperar l'ànima de la Rambla".

A més, l'Ajuntament ha assegurat que el canvi d'estratègia en l'execució no implica més pressupost ni canvis en el contingut del projecte.

En total, aquest mandat s'hauran invertit uns 48 milions d'euros i la inversió de la transformació del passeig sencer puja fins als 55,6 milions d'euros, una xifra que ja inclou un encariment a causa de l'augment dels preus d'alguns materials.

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut