El protocol de gestió de positius als centres escolars es va actualitzant (ACN/Salvador Miret)

Canvi al protocol d'escoles: si s'ha passat la covid els últims 3 mesos, no caldrà test

L'actualització de la gestió de la pandèmia als centres educatius eximeix de fer-se proves els alumnes i mestres positius els últims 90 dies

Canvi en el protocol de gestió de casos de covid-19 en els centres educatius. L'última actualització, amb data d'aquest dimarts, eximeix de fer-se test d'antígens (TAR) els contactes estrets que hagin passat la malaltia en els últims tres mesos.

Així, a partir d'ara, quan hi hagi un positiu en una aula, els alumnes i els docents que hagin sigut positius en els noranta dies anteriors no cal que es facin cap prova i poden continuar anant al centre educatiu amb normalitat.

Això s'aplica a aquestes persones independentment del seu estat de vacunació.

Pel que fa a la resta, sí que s'han de fer proves: els vacunats no han de fer quarantena, però es recomana que es facin un TAR abans de retornar al centre educatiu; als no vacunats o que no han passat la malaltia en els últims 90 dies se'ls recomana que es facin una PCR entre el quart i el sisè dia des que es va diagnosticar el cas.

A partir d'aquí, si el TAR o la PCR són positius, aquesta persona passa a ser considerada un nou cas i ha de començar a fer l'aïllament corresponent.

Els alumnes d'una aula on hi ha hagut un positiu es consideren contactes estrets en tots els nivells educatius, des de l'educació infantil fins al batxillerat o la formació professional i els ensenyaments de règim especial.

Pel que fa als docents, en canvi, es consideren contacte estret d'un alumne positiu els mestres d'infantil i primària, però no els professors de secundària, batxillerat o formació professional ni dels ensenyaments de règim especial.


Un protocol en actualització constant

L'exempció de fer-se proves per als positius dels últims tres mesos és l'última actualització del protocol "Gestió de casos de covid-19 als centres educatius", que aquest diumenge va incorporar la reducció dels confinaments escolars a les aules on hi hagi almenys cinc positius o aquests siguin almenys el 20% dels alumnes.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Educació
Anar al contingut