Contració de protesta a Canet de Mar
Canet de Mar

Canet protesta contra les agressions sexuals i l'estigma dels menors estrangers

Mig miler de veïns condemnen la violació d'una dona dissabte, però demanen que no es criminalitzi tot el col·lectiu de menors estrangers no acompanyats

RedaccióActualitzat

Més de mig miler de persones d'associacions diverses han acudit a la concentració de Canet de Mar en rebuig a les agressions masclistes del cap de setmana i en suport a la víctima. Durant l'acte s'ha demanat que no es criminalitzi tot el col·lectiu de menors estrangers no acompanyats. Els dos acusats de violar una dona de 47 anys dissabte, després de la festa major, estan ingressats en un centre de justícia juvenil, on el jutge ha ordenat que es quedin un mínim de 3 mesos.

La Direcció General d'Atenció a la Infància ha condemnat els fets i ha volgut recordar que els menors tutelats que delinqueixen són una minoria. Reconeixen, això sí, que calen més recursos per ajudar-los a integrar-se.

Els col·lectius feministes han demanat desvincular l'agressió dels menors tutelats. Anna Sánchez, portaveu de l'entitat Madràgora:
 

"Són agressions masclistes, que venen d'arreu, de qualsevol persona i nacionalitat. No és necessari barrejar-ho. Si no fossin menors tutelats no es faria referència a detalls de la seva vida."

       

Els veïns condemnen l'agressió i l'estigmatització dels menors


En aquest sentit, Snchez assegura que durant la festa major de Canet de Mar, el cap de setmana, hi ha hagut altres incidents i "agressions en major o menor mesura" que s'han registrat a través del 'punt lila' instal·lat al municipi, però que només el cas dels menors tutelats s'ha mediatitzat. Anna Sànchez assegura que els menors tutelats, com a col·lectiu, "no són culpables de res" i que són els agressors els que han de respondre dels seus fets.

Durant l'acte, tres entitats han llegit tres manifestos: Madràgora, la Comunitat Feminista de Calella, on també hi ha un centre de menors tutelats, i Canet Acull, l'entitat que vetlla per la integració dels menors tutelats al municipi i demana no estigmatitzar el col·lectiu.

 

Les entitats condemnen les agressions contra les dones


Penes més dures

L'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, ha demanat penes més dures pels menors que delinqueixin. Arbell assegura que un dels menors detinguts aquest cap de setmana per la violació ja havia protagonitzat altres incidents al poble:

 

"La llei és tan tova que els retenen dotze hores i els tornen al centre d'acollida."

 

L'alcaldessa considera que la situació provoca un perjudici per a la resta de menors tutelats i reclama:

 

"Aïllar els individus conflictius de la resta de joves i de la societat."

 

Arbell reclama també una millor coordinació amb la Generalitat  i proposa convocar una taula de seguretat que reuneixi tots els alcaldes dels municipis que tenen centres d'acollida de menors tutelats.

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexualMigracions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut