Un guàrdia de seguretat durant la preestrena, fa un dies, de "The interview" a Los Angeles. (Foto: Reuters)
Un guàrdia de seguretat durant la preestrena, fa un dies, de "The interview" a Los Angeles. (Foto: Reuters)
Los Angeles

Cancel·len l'estrena de "The interview" per les amenaces d'atemptats

Sony anul·la l'estrena per Nadal d'aquesta comèdia basada en dos periodistes que participen en un complot per assassinar el líder nord-coreà Kim Jong-un

RedaccióActualitzat

S'anul·la definitivament l'estrena als Estats Units de la pel·lícula "The interview", una comèdia protagonitzada per James Franco i Seth Rogen sobre un complot nord-americà per assassinar el líder nord-coreà Kim Jong-un. La multinacional Sony ha pres aquesta decisió per la negativa dels principals exhibidors a estrenar-la per Nadal, després de rebre amenaces d'atemptats terroristes si la projectaven. Els responsables són un grup de "hackers" anomenat Guardians de la Pau, els mateixos que van piratejar la companyia fa unes setmanes. En l'atac van aconseguir guions, correus electrònics, dades fiscals dels treballadors i informes mèdics, entre altres documents.

Les amenaces s'estan investigant, però oficialment no se sap res. Fonts nord-americanes i alguns mitjans com la CNN i l'NBC apunten a un origen nord-coreà. Sigui com sigui, el cas està provocant un terratrèmol informatiu a Hollywood. Actors i directors de Hollywood, com Ben Stiller, Steve Carell o Rob Lowe, han criticat amb contundència la cancel·lació de la pel·lícula. Rob Lowe, que hi apareix breument, ha dit en el seu compte de Twitter: "Els 'hackers' han guanyat. Una victòria total i completa per a ells."

Anar al contingut