Cancel·lats un centenar de vols de Vueling per la vaga de personal de terra d'Iberia

Es manté la vaga a l'aeroport del Prat en acabar sense acord la reunió de mediació

Està convocada per dissabte i diumenge pels sindicats dels treballadors de terra d'Iberia, que gestionen més de la meitat dels vols de Barcelona

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

Es manté la vaga dels treballadors de terra d'Iberia convocada per aquest dissabte i diumenge a l'aeroport del Prat.

La reunió de mediació convocada per la Generalitat ha acabat després de sis hores sense que s'hagi arribat a cap acord.


Reunió maratoniana a Treball

Havia començat aquest divendres a les quatre de la tarda al Departament de Treball, i hi han participat representants de pràcticament totes les parts implicades: del departament de Recursos Humans d'Iberia, dels sindicats, d'Aena, de la delegació del govern espanyol i també del Departament de Territori.

Al vespre, després de més de cinc hores de reunió, no n'havia sortit cap proposta. Una hora més tard, s'ha tancat definitivament.


L'origen de les protestes

Els sindicats reivindiquen més dotació de personal per fer front al creixement del trànsit aeri, que l'any passat va superar els 50 milions de passatgers.

De fet, asseguren que és el mateix problema que ja va obrir l'any passat un conflicte similar, tot i que llavors, es va desconvocar la vaga perquè es va arribar a un acord que els sindicats asseguren que ha quedat obsolet i que, a més, ha estat objecte d'"incompliments sistemàtics".

Per resoldre el problema, els sindicats reclamen que es faci contractes indefinits a 400 treballadors eventuals, i contractes de jornada completa per als treballadors contractats a temps parcial.

 

 

Els 2.000 treballadors de terra d'Iberia que treballen a l'aeroport de Barcelona són els encarregats de fer la facturació, gestionar els equipatges i fer el manteniment d'avions de 27 companyies aèries que operen al Prat.

En total, els treballadors de terra d'Iberia gestionen 6 de cada 10 vols, per la qual cosa el Ministeri de Foment calcula que hi pot haver fins a un miler de vols afectats.


Vueling cancel·la 100 vols

En previsió de la vaga, la companyia Vueling ha anunciat la cancel·lació d'un centenar de vols per aquest cap de setmana amb origen o destí a l'aeroport del Prat. Assegura, però, que la majoria dels 15.000 passatgers afectats podran ser reubicats en altres avions.

 

 

L'aerolínia catalana és la més afectada per la vaga dels treballadors de terra d'Iberia, perquè és qui opera més vols al Prat, però també hi poden haver cancel·lacions d'altres empreses.

A banda de Vueling i la pròpia Iberia, les companyies que poden resultar més afectades són:

  • Air Lingus
  • British Airways
  • Level
  • Air Nostrum
  • Turkish Airlines
  • Air China
  • American Airlines
  • Czech Airlines
  • El Al Israel Airlines
  • Emirates
  • Latam


Serveis mínims

El Ministeri de Foment ha ordenat serveis mínims que garanteixen el 100 per cent dels vols amb les illes Balears i Canàries, el 54 per cent dels vols internacionals i el 32 per cent dels vols peninsulars.

ARXIVAT A:
AeroportsPrecarietat laboralMobilitat
Anar al contingut