El Canadà acull la noia saudita que va fugir de la seva família

Rafah Mohammed al-Qunun va fugir a Tailàndia perquè la seva família la maltractava

Actualitzat

La jove saudita que va fugir de la seva família i va ser retinguda a Tailàndia ha arribat a Toronto, al Canadà. Aquest és el país que finalment l'ha acollida i li donarà asil, després de marxar de casa seva, a l'Aràbia Saudita, i aconseguir ser reconeguda com a refugiada per l'ACNUR, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats.

 

 

Tot i que en un principi ella volia anar a Austràlia, finalment l'acollirà el Canadà. El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ho ha confirmat:

"Hem acceptat la petició de l'ONU perquè li atorguéssim asil. Ho fem de bon grat perquè el Canadà sap com n'és d'important defensar els drets humans i els drets de les dones arreu del món."

Per Rafah Mohammed al-Qunun, el Canadà és el tercer país al qual viatja.


Prèviament, havia fugit de la seva família durant un viatge a Kuwait, des d'on va aconseguir arribar a Bangkok, a Tailàndia. Allà es va atrinxerar a l'habitació d'un hotel de l'aeroport i va demanar per les xarxes socials el suport de l'ONU i de l'ACNUR.

 

Exemple de la falta de llibertats de les dones a l'Aràbia Saudita

El seu cas s'ha fet viral a les xarxes, on ha demanat ajuda després de renunciar a l'islam, un fet castigat amb la pena de mort a l'Aràbia Saudita. Segons Rafah, la seva familia la maltractava. Un exemple seria quan es va tallar els cabells i els seus pares la van tenir tancada durant sis mesos en una habitació.

 

La seva història ha tornat a posar en evidència la falta de llibertats de les dones a l'Aràbia Saudita. Té molts seguidors, però també molts detractors, que l'han obligat a tancar el seu compte de Twitter per les amenaces de mort que ha rebut.

ARXIVAT A:
Aràbia Saudita
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut