Claustre de la Universitat de Barcelona
Claustre de la Universitat de Barcelona
Barcelona

Campus únic entre la UB i quatre universitats europees per facilitar la mobilitat

Podrien oferir els primers estudis de cara al curs 2020-2021

Iacma MonterdeActualitzat

Començar els estudis a la Universitat de Barcelona, i acabar-los, per exemple, al Trinity College de Dublín, havent passat també per les universitats de Montpeller, Budapest i Utrecht. Això serà possible gràcies a l'acord que han signat aquest dimarts els rectors de les 5 universitats.

Es tractarà d'una nova universitat d'àmbit europeu, liderada per la UB.

Pel rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, es tracta de trencar barreres:

"És fer un pas més endavant del programa que tothom coneix com Erasmus, no? La nostra idea és tenir ciutadans europeus, estudiants universitaris ciutadans europeus".

Per al rector del Trinity College de Dublin, Patrick Prendergast, la mobilitat arreu d'Europa és molt important.

"Els estudiants coneixen indústries diferents, cultures diferents, països diferents... amplien la seva experiència i les seves perspectives de feina."

 

Encaixada de mans entres els rectors de les cinc universitats europees després de signar l'acord del campus únic

 

 

Els estudiants, en general, ho veuen amb bons ulls:

TONI ROMERO: "Si només ens quedem amb el que fem a casa... sempre es guanya sortint a fora i veure com funcionen altres universitats."

NOELIA GORJÓN: "Conèixer nova gent, nous costums, obrir-nos més al món europeu. Em sembla una proposta molt interessant."

JOEL JOVÉ: "Cada cop ens demanen més experiències a l'estranger ja sigui treballant o estudiant i això hagués sigut una experiència molt bona per la meva carrera universitària."


La Unió Europea ha engegat una nova acció dins del programa Erasmus+ per a incentivar la creació d'aliances innovadores entre universitats europees.

La convocatòria de 2019 inclou un programa pilot (Iniciativa d'Universitats Europees) que donarà suport a sis aliances d'Universitats Europees, dotades amb un pressupost total de 30 milions d'euros

A més de la UB, altres universitats catalanes - la Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma - ja formen part d'aliances entre universitats europees i també presentaran candidatura per optar a la convocatòria de la UE.

 

ARXIVAT A:
Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut