L'expresident valencià Francisco Camps i l'exconseller Juan Cotino (EFE)
L'expresident valencià Francisco Camps i l'exconseller Juan Cotino (EFE)
València

Camps i Cotino, citats a declarar pels contractes de la visita del papa a València

Una fundació creada per organitzar la visita el 2006 hauria fet els contractes a dit

RedaccióActualitzat

La titular del jutjat número 5 de València ha citat a declarar l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, l'exconseller Juan Cotino i el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero.

Ells tres i sis persones més hauran de declarar entre el gener i el febrer acusats de prevaricació, malversació i frau a l'administració per contractes relacionats amb la visita del papa Benet XVI a la ciutat el 2006.


Peça separada de Gürtel

Aquesta causa, oberta el juliol del 2016, va començar com a peça separada del cas Gürtel, quan llavors el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata la va enviar a València. El febrer, la jutge va decidir investigar les persones que hauran de declarar.


Contractes adjudicats a dit

Els contractes els va fer la Fundació V Trobada Mundial de Famílies, creada el 2005 per organitzar la visita del papa, i els hauria adjudicat directament, sense obrir un concurs públic, cosa que vulnerava la normativa vigent.


El bisbe, president de la fundació

El bisbe Escudero era el president d'aquesta fundació, que es va dissoldre el 2014. D'aquesta fundació també estan sent investigats la secretària general, el representant legal i dos membres del patronat.

Escudero va ser bisbe auxiliar de València entre el 2000 i el 2010, i després d'un període com a bisbe de Palència, el 2015 va tornar a ocupar el mateix lloc a València.

L'expresident Camps l'investiguen en dos casos més per presumptes irregularitats en l'organització dels grans premis de Fórmula 1 a València en l'anomenat cas Valmor.

Notícia relacionada: Anticorrupció troba "sòlids indicis delictius" de Francisco Camps en la gestió de la Fórmula 1 a València

ARXIVAT A:
Gürtel
Anar al contingut