camps
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps (Foto: ACN)
València

Camps: "Estic més preparat que mai per ser president de la Generalitat Valenciana o del govern"

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha assegurat en una entrevista amb la revista "Telva": "Estic més preparat que mai per ser president de la Generalitat Valenciana o del govern (espanyol). Dos mesos després del judici pel "cas dels vestits", Camps analitza la seva trajectòria política i aquests anys de procés judicial, que assegura que no li han passat factura "perquè s'ha demostrat que sempre vaig dir la veritat".

RedaccióActualitzat
L'expresident valencià confessa en l'article de la revista "Telva" "L'home més perseguit d'Espanya" que no es penedeix de res i que "mai" ha pensat a deixar la política. Preguntat sobre el seu futur professional assegura: "Si li contesto, el meu desig es podria materialitzar en una aposta política i encara no és el moment de fer-ho. Amb tranquil·litat, Déu dirà".

Tot i això, Camps afirma: "El meu bagatge és impressionant" i recorda que va ser regidor de l'Ajuntament de València i "vaig solucionar el trànsit", conseller del govern valencià, diputat, vicepresident del Congrés, delegat del govern, president de la Generalitat Valenciana i "no he estat ministre, però gairebé". I afegeix: "Vaig començar ordenant el trànsit i vaig acabar dirigint tot l'escenari, que és el més maco, i el que a mi m'agrada". Una carrera política que ha après de Rita Barberà, José María Aznar, Mariano Rajoy i Rodrigo Rato; també d'Eduardo Zaplana.

Després d'assegurar que l'austeritat "sempre ha estat la meva bandera!", l'expresident ha negat que la Comunitat Valenciana estigui entre les que tenen més dèficit. Assegura que un valencià té vint punts menys d'euro per cap que la mitjana nacional i que "hi ha altres comunitats amb dèficit en què ningú sap on s'ha invertit diners". En aquest sentit, afirma: "Aquí es pot comprovar que hem fet hospitals, escoles, universitats, depuradores, carreteres, aeroports...". I sentencia: "I ho hem fet sempre sols. Zapatero no va posar ni un euro a la Comunitat Valenciana". En la mateixa línia, sentencia: "Durant l'hivern nuclear del govern de Zapatero, València il·luminava el camí del futur d'Espanya".

En qualsevol cas, no creu que la imputació de Gürtel li passi factura "en cap cas". "Tinc la consciència molt tranquil·la i s'ha demostrat que sempre vaig dir la veritat" i "els valencians estan amb mi, m'estimen". Sobre el cas, ha explicat que la seva cap de comunicació el va informar de la notícia abans que es fes pública i aquí ja va començar un camí "llarg i dur" per demostrar la seva innocència.

El moment més difícil que li ha tocat viure, publica la revista "Telva", el de la seva dimissió. La decisió la va prendre en una reunió al despatx de casa seva amb l'alcaldessa Rita Barberá; Federico Trillo i la seva assistent; el president de les Corts valencianes, Juan Cotino; el conseller de Justícia valencià, Jorge Cabré, la seva dona Isabel i, per telèfon, Mariano Rajoy.
Anar al contingut