Francisco Camps, quan va anunciar la seva dimissió
Francisco Camps seu aquest dilluns al banc del Tribunal Superior de Justícia.
València

Camps deixa sense efecte la declaració de Campos i Betoret en no reconèixer la seva culpabilitat

Francisco Camps va optar per la dimissió, remarcant la seva innocència. No va acudir finalment al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) on s'esperava que es declarés innocent d'un delicte de suborn passiu pel cas dels vestits, relacionat amb la trama Gürtel. Tampoc no ho va fer Ricardo Costa. En canvi, els altres dos processats, l'exvicepresident del govern valencià, Víctor Campos, i l'actual cap de Protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, sí que van reconèixer la seva culpabilitat. En no fer-ho els altres dos processats la seva declaració queda invalidada. Tots quatre processats hauran d'anar a judici.

Actualitzat
El jutge instructor del cas, José Flors, va establir que els quatre imputats a la causa havien de posar-se d'acord i reconèixer haver rebut regals de la trama corrupta. Campos i Betoret ho van fer. Ricardo Costa no ni tampoc l'expresident de la Generalitat valenciana. I tot fa pensar que no ho farà si es té en compte la declaració que va fer per anunciar la seva dimissió, en la qual va declarar-se "completament innocent". Si res no canvia, els quatre hauran d'anar a judici.

La Fiscalia Anticorrupció demana una multa de més de 41.000 euros per a Camps, la mateixa que per a Costa i Betoret, però rebaixa la sanció fins als 35.000 euros per a Víctor Campos. El Partit Socialista del País Valencià eleva la petició fins als tres anys de presó i vuit d'inhabilitació, encara que també preveu tres escenaris alternatius per als quatre imputats que inclouen multa o inhabilitació.

La defensa ha demanat el sobreseïment del procés i ha negat en tot moment que els seus clientes rebessin algun regal. En l'últim acte processal previ a la decisió d'obertura del judici, la defensa de Francisco Camps va afirmar que en l'hipotètic cas que el seu client hagués rebut algun regal, ho hauria fet com a càrrec del PP.

Els quatre imputats seran jutjats per un jurat popular al TSJCV, ja que dos d'ells - Camps i Costa - són aforats. Si renunciessin a les seves actes de diputats, seria un tribunal de l'Audiència Provincial de València el que els jutjaria.


Anar al contingut