"Campeones" triomfa als Premis Forqué i apunta cap als Goya
"Campeones" triomfa als Premis Forqué (EFE)
Saragossa

"Campeones" triomfa als Premis Forqué i apunta cap als Goya

Antonio de la Torre es va endur el premi a millor actor, i Eva Llorach, el de millor actriu

RedaccióActualitzat

La pel·lícula de Javier Fesser ha estat la gran triomfadora de la nit als Premis Forqué, que aquest dissabte han arribat a la XXIV edició.

"Campeones" ha guanyat en la categoria de millor llargmetratge de ficció en la gala celebrada, per segon any consecutiu, a Saragossa i que atorga EGEDA, l'Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals. 

La pel·lícula, que ja acumula més de tres milions d'espectadors i és el film espanyol més vist del 2018, també va rebre el premi a l'educació i els valors, per la història de superació d'un equip de bàsquet format per persones amb discapacitat intel·lectual.

 

La temporada de premis del cine espanyol ha arrencat amb els Forqué, com a avantsala dels Goya, que s'entregaran el 2 de febrer a Sevilla.

Antonio de la Torre es va endur el premi a millor actor per la seva interpretació a "El reino", dirigida per Rodrigo Sorogoyen. Compartia nominació amb José Coronado, Javier Bardem i Javier Gutiérrez.

 

De la Torre, que interpreta un polític corrupte, va voler dedicar el premi als "milers de polítics decents que tenim al nostre país i que es lleven cada matí per aconseguir un somni: fer la nostra vida una mica millor".

El premi a millor actriu el va guanyar Eva Llorach, per la seva interpretació a "Quién me cantará". Llorach compartia nominació amb Penélope Cruz, Bárbara Lennie i Alexandra Jiménez.

 

Premi a l'educació i els valors

El pianista James Rhodes va entregar el premi al cinema i l'educació en valors a l'equip de "Campeones". El director, Javier Fesser, va fer una menció especial a les persones que treballen per la inclusió i la igualtat en ambients on hi ha "menys ecos i menys premis".

 

Gloria Ramos, primera actriu amb discapacitat intel·lectual nominada a un Goya, va ser una de les persones que més van disfrutar de la gala.
 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut