Professionals sanitaris de la Catalunya central promouen la campanya contra la grip
Professionals sanitaris de la Catalunya central promouen la campanya contra la grip

Campanya per vacunar-se contra la grip a ritme de Txarango

Professionals sanitaris de la Catalunya central promouen la vacunació a través d'un enginyós vídeo

RedaccióActualitzat

Professionals d'atenció primària de Moià i Castellterçol, a la Catalunya central, han gravat un vídeo on conviden la ciutadania a vacunar-se contra la grip. L'objectiu de la campanya és augmentar el nombre de vacunats i superar l'any anterior.

Els treballadors de l'Institut Català de la Salut de la Catalunya Central (ICS) van inventar-se una lletra a ritme de la cançó "Músic de carrer", del grup català Txarango, on destaquen la importància de vacunar-se contra una malaltia que sorgeix sobretot durant la tardor.

 

Tal com han explicat les professionals de medicina, infermeria i adminstratius, volien sortir en el vídeo per donar-se a conèixer i explicar, en primera persona, la importància i els beneficis de vacunar-se.

Iniciativa dels professionals sanitaris

Tot va començar quan l'equip va començar a promoure la vacunació entre la ciutadania i, també, van proposar diverses accions per aconseguir-ho. Més endavant, van crear una lletra pròpia i van demanar el permís a Txarango per utilitzar la seva cançó com a ritme musical del vídeo.

La tornada de la melodia canvia el "Jo soc músic de carrer, del teu pas soc titellaire" de la cançó original:

"Vine al CAP a vacunar-te. Vine aquí i deixa'm cuidar-te."

Un cop van decidir crear la lletra, l'equip de professionals va acceptar, sense cap inconvenient, aparèixer en el vídeo i cantar la lletra, al mateix temps que ballaven per posar-hi ritme.

El període de vacunació va començar dilluns passat i, tot i que hi ha fins a final d'any per vacunar-se, s'espera que els mesos on augmentarà la xifra serà durant l'octubre i el novembre.

ARXIVAT A:
SalutMúsicaXarxes socials
Anar al contingut