Campanya de cagarades contra la propagació de coloms a Reus

Actualitzat

A Reus lluiten contra la proliferació dels coloms a carrers i places. Per això han fet un vídeo per conscienciar els veïns que no alimentin els coloms, una acció que pot comportar sancions de fins a 600 euros. És un vídeo desagradable, segons el mateix Ajuntament, però amb força ressò a les xarxes.

 

 

Les cagarades de colom impacten, però la campanya inclou també adhesius a les taules de les terrasses i indicacions als restauradors perquè les deixin netes ràpidament.

 

A Reus hi ha uns 40.000 coloms. L'any passat se'n van capturar 6.000 per sacrificar-los. Enguany, l'Ajuntament instal·larà sis dispensadors de pinso anticonceptiu i un colomar, on es manipularan els ous perquè no en surti cap poll.

Daniel Rubio és regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus:

"D'entrada, hem de fer una mesura de xoc que ha de conviure amb aquestes mesures més pal·liatives o més agradables de cara als animalistes, però no podem obviar ni oblidar les mesures que hem anat fent fins ara, que són les de xarxades i gàbies."

 

Però l'ONG animalista Nova Eucària creu que no cal el sacrifici. Segons Anna Carbonell, d'aquesta organització, amb el pinso esterilitzador n'hi hauria prou.

"A diversos municipis d'arreu de Catalunya i altres països ja s'està fent servir aquesta metodologia i funciona. El que passa és que és progressiva, com tot, però en pocs mesos tens resultats positius."

 

L'Ajuntament destina cent mil euros anuals per al control de la població d'aquestes aus. Entre les accions que farà, hi ha la modificació de fonts perquè els animals no hi puguin beure.

Barcelona va ser la primera gran ciutat europea a controlar la població de coloms amb pinso anticonceptiu. Fa un any hi havia 85.000 coloms i, segons el consistori, la població assumible seria de la meitat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut