L'esllavissada ha atrapat els vehicles al llarg d'un tram de 200 metres de carretera (Reuters/Governo do Paraná)

Camions i cotxes sepultats per una esllavissada al Brasil amb almenys dues persones mortes

Han pogut rescatar sis persones, però calculen que hi ha entre 30 i 50 persones atrapades en uns 10 vehicles i 6 camions, sepultats i arrossegats pel fang

De moment es confirma la mort de dues persones i sis han estat rescatades amb vida en l'esllavissada de terres que ha cobert un tram de carretera de l'estat de Paraná, al Brasil.

Els equips de rescat continuen la recerca d'entre 30 i 50 persones desaparegudes sota el fang. Compten que almenys 10 vehicles van ser arrossegats o sepultats pel corriment de terra, a més de sis camions pesants.

Les fortes pluges van causar, dilluns a la nit, l'esllavissada que va atrapar, en un tram de 200 metres, els vehicles que passaven pel quilòmetre 669 de la carretera federal BR 376, de Guaratuba, a l'estat del Paraná, que continua tallada.  

Els equips de rescat no poden concretar el nombre de persones sepultades o arrossegades i calculen que hi pot haver entre trenta i cinquanta persones desaparegudes.

Hi ha 6 camions de gran tonatge i es calcula que uns 10 automòbils afectats (Reuters/Governo do Paraná)

Les autoritats es basen en el relat de testimonis, i treballen amb la hipòtesi que el fang s'ha endut o sepultat uns deu automòbils, segons el comandant del Cos de Bombers de Paraná, Manoel Vasco de Figueiredo Júnior.

"No tenim com precisar el nombre exacte de víctimes, perquè a cada vehicle hi pot haver d'una a cinc persones. Per això treballem amb la hipòtesi que hi ha entre trenta a cinquanta persones."

Els bombers han fet una cerca amb drons equipats amb càmeres tèrmiques per localitzar possibles víctimes. A través de les matrícules també s'intenta localitzar els propietaris i poder saber quantes persones anaven en cada vehicle i identificar les víctimes.

Les tasques de rescat avancen lentament a causa de la intensa i contínua pluja. Les condicions meteorològiques fan augmentar el risc de noves esllavissades o que s'ensorri la carretera pel pes de la terra caiguda durant el lliscament, segons adverteixen els bombers.

De moment, els equips d'emergència han retirat 3 automòbils i dos camions.

És la via de transport de mercaderies al port de Paranaguá, el segon més important del Brasil (Reuters/Governo do Paraná)

Afectat el transport cap al segon port del Brasil

El trànsit per la carretera que comunica els estats de Paraná i Santa Catarina, fronterers amb l'Argentina, està interromput des de dilluns.

Es tracta de la carretera principal d'accés als ports de Paranaguá i Antonina, el segon més important del Brasil que exporta el 80% de cereals del país. El despreniment ha interromput el transport de camions cap a la costa i l'accés per carretera i ferrocarril al port.

Tot i que el govern de l'estat de Paraná ha dit que esperava poder obrir parcialment la carretera aviat, la situació no sembla fàcil. D'altra banda, l'operador ferroviari ha comunicat que el servei de trens de càrrega al port de Paraguaná s'ha restablert amb restriccions.

En un comunicat, les autoritats han informat que, per ara, les operacions portuàries són normals, ja que els vaixells continuen descarregant i carregant productes emmagatzemats als dipòsits del port.

ARXIVAT A:
BrasilMeteorologia
Anar al contingut