Fragment del cartell de la pel·lícula
"Camille Redouble", màxima candidata als premis César
París

"Camille Redouble", "Amour" i "Les adieux à la reine", màximes candidates als premis César de cinema francès

Les pel·lícules "Camille Redouble", de Noémi Lvovsky, "Amour" de Michael Haneke, i "Les adieux à la reine", de Benoit Jacquot, copen les nominacions d'aquest any als premis César del cinema francès, que desvetllaran els escollits el proper 22 de febrer a París.

RedaccióActualitzat
Les pel·lícules "Camille Redouble", de Noémi Lvovsky; "Amour", de Michael Haneke, i "Les adieux à la reine", de Benoit Jacquot, copen les nominacions d'aquest any als premis César del cinema francès, que revelaran els escollits el proper 22 de febrer a París.

La favorita per nombre de candidatures, 13 en total, és la cinta de Lvovsky, una pel·lícula sobre segones oportunitats i tornades al passat, en què també actua la seva directora.

Amb aquestes nominacions lluitarà per endur-se el guardó a millor pel·lícula, millor directora, millor actriu (Lvovsky), millors actrius descobriment, vestuari, muntatge, música original o guió i se situa per davant de films que han tingut més difusió a nivell internacional.

Entre elles hi ha la francoaustíaca, "Amour", Palma d'Or a Cannes, que iguala amb 10 candidatures "Les adieux à la reine", totes dues competint pel guardó a la millor pel·lícula, al millor director, o a la millor actriu (Emmanuelle Riva i Léa Seydoux, respectivament).

El mestre de cerimònies encarregat de revelar els afortunats tornarà a ser el polifacètic Antoine de Caunes, informa l'Acadèmia que afegeix que aquest any han entrat en el sorteig un total de 594 pel·lícules.

Els César també semblen apuntar cap a a "De rouille et d'os" i a "Holy Motors", les dues amb 9 nominacions, entre elles la de millor pel·lícula.

César a la millor actriu

Per aquesta primera pel·lícula, l'oscaritzada Marion Cotillard té el seu nom a la quiniela de millor actriu en què, a banda de les ja citades, també apareixen Catherine Frot per "Les saveurs du palais", Corinne Masiero per "Louis Wimmer" i Hélène Vincent per "Quelques heures de printemps".

César al millor actor


Entre els set actors que aspiren al reconeixement hi ha Vincent Lindon per "Quelques heures de printemps", Jean-Louis Trintignant per "Amour", Patrick Bruel per "Le prenóm", Denis Lavant per "Holy Motors", Fabrici Luchini per "Dans la maison", Jérémie Renier per "Cloclo" i Jean-Pierre Bacri per "Cherchez Hortense".

El Teatre de Châtelet tornarà a ser l'escenari de la gala del proper febrer i la cadena Canal + la plataforma de difusió de la 38ena cerimònia, que l'any passat va estar protagonitzada pels 6 premis que va aconseguir "The Artist", de Michel Hazanavicius.

César a la millor pel·lícula estrangera

Entre els films que han aconseguit la nominació a millor pel·lícula estrangera hi ha "Argo" del nord-americà Ben Affleck, "Royal Affair" del danès Nikolaj Arcel, "The Angel's Share", del britànic Ken Loach i "Oslo, Augusr 31st", del norueg Joachim Trier.

Els organitzadors recorden que 4.199 persones tenen dret a vot la qual cosa converteix l'Acadèmia francesa en la segona més important del món, per darrera de la nord-americana que atorga els Oscars.



Anar al contingut